Tenis

WTA BIRMINGHAM

Kraj za Vekić već u prvom kolu

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić zaustavljena je u srijedu u prvom kolu teniskog WTA turnira u Birminghamu gdje je bolja od nje bila druga tenisačica svijeta Australka Asheligh Barty sa 6-3, 6-4.

Ilustracija   FOTO:Cinthiamcastro / Pixabay
Piše: Hina / Republika.eu

Prvi set je bio izjednačen do rezultata 3-3. Vekić je oduzela servis Australki za vodstvo 2-1,ali je Australka odmah vratila servis, izjednačila i nakon toga okrenula set u svoju korist. Do kraja je hrvatskoj tenisačici još jednom uzela servis i okončala ga sa 6-3 u svoju korist.

Drugi set je Australka nastavila dominantno i odmah je na početku oduzela servis hrvatskoj tenisačici. Tu je prednost australska tenisačica držala do kraja, uzela je Vekić još jednom servis za 5-2 i servirala je za meč, no tada je Vekić uzela servis i smanjila na 5-3. Barty je svojim servisom privela meč kraju nakon sat i 13 minuta igre. 

U meču je Vekić servirala dva asa, a Australka pet, iako je napravila sedam dvostrukih grešaka. Australska je tenisačica bila bolja i na prvom i na drugom servisu, osvojila je 78 posto, odnosno 45 posto poena, a Vekić 67, odnosno 43 posto. 

Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled.

Na turniru u Birminghamu nastupa i Petra Martić koja danas kasnije tijekom dana igra protiv Ruskinje Margarite Gasparijan.