Nogomet

''OVO JE NEKI NOVI OSIJEK''

NK Osijek s pojačanjima vreba vrh tablice

Već na početku prijelaznog roka u NK Osijeku pokazali su kako za iduću sezonu misle ozbiljno. Tri "kapitalca" stigla su u Bijelo-plavi klub, a neposredno uoči odlaska na pripreme, jasno su dali do znanja kako su ambicije velike.

NK Osijek s pojačanjima vreba vrh tablice   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Povratak Vedrana Jugovića iz Južne Koreje, te dolazak Ante Majstorovića iz Lokomotive i Antonija Mancea iz francuskog Nantesa nije bila slučajnost. U klubu kažu kako su i prije početka roka pratili upravo spomenuti trojac, koji ne krije visoke ambicije.

"Ovo je sada neki novi Osijek, novi početak i mislim da ovaj stvarno Osijek ima sjajne predispozicije i ljude koji ga vode vrhunski, i mislim da stvarno imamo mogućnost svi skupa napraviti nešto veliko. Pogotovo za mene to ima poseban značaj, jer bi to bilo u mom gradu, gdje sam rođen, gdje sam i odrastao, gdje ću i živjeti do kraja života, tako da, za mene je to nešto posebno", rekao je Vedran Jugović.

Ekipa ima fantastičan potencijal, kaže Jugović, koji je nakon Osijeka igrao i za Rijeku. 

A rođeni Riječanin Antonio Mance nije zaigrao za svoj grad, tek je u Istri u nekoliko utakmica osjetio čari HNL-a, a onda se uputio u svijet, te na kraju završio u Osijeku. Potpisao je na četiri godine, a najbolji učinak imao je u slovačkoj ligi, gdje je ukupno u 58 nastupa tresao mrežu 31 put.

"Prepoznao sam projekt kluba, svidio mi se, i odabrao sam Osijek kao moj sljedeći klub. Nadam se da ćemo ove sezone, izboriti što je... mislim, ciljamo na vrh, da ćemo izboriti što veću poziciju u ligi i da što duže ostanemo u Europi", kaže Antonio Mance.

Ante Majstorović stigao je iz Lokomotive gdje je bio na posudbi kao igrač Dinama, no za Modre, baš kao i svojevremeno Mirko Marić, nije odigrao niti minute. Slovi za jednog od najboljih braniča u hrvatskoj ligi, a ambicije s Osijekom su visoke.

"Jako sam zadovoljan. Nadam se da ću ekipi pomoći i da ćemo izboriti što dalje u Europi, tako i u HNL-u, da ćemo biti barem drugi", kaže Ante Majstorović.

Igrači i stručni stožer jutros su otputovali u Austriju na dvotjedne pripreme, na kojima će se vidjeti postoji li potreba za popuniti još koje mjesto obzirom kako je prijelazni rok tek počeo.