Nogomet

SKENDER DAO PROLAZNU OCJENU

Osijek u prvoj pripremnoj utakmici izgubio od rumunjskog prvaka

Osijek je protiv Cluja mogao ostvariti bolji rezultat od poraza 2-1, a dojam iz prvog dijela, unatoč nekim pogreškama, bio je sasvim solidan.

Osječani na pripremama u Austriji   FOTO:NK Osijek
Piše: Republika.eu/ nk-osijek.hr

Dino Skender bio je djelomično zadovoljan nakon ogleda s rumunjskim prvakom koji je bio za gol bolji od Bijelo-plavih. Činjenica je da bolju ocjenu zaslužuje momčad koja je odigrala prvih 60 minuta, unatoč tomu što je rezultat u tom razdoblju bio na strani protivnika, dok u preostalih sat vremena, kada su se postave izmijenile, nije bilo golova.

Prva je utakmica i znali smo da će nakon dva tjedna treninga biti određenih problema dok se ne posložimo kako to želimo. Slažem se da smo u prvih 60 minuta dosta dobro izgledali, uz neke pogreške koje su nam se dogodile. Prelako smo primili oba gola, posebno onaj drugi u posljednjoj minuti, iako mislim da smo se kroz igru nametnuli i bili bolji takmac. Imali smo neke situacije koje nismo realizirali, pa smo na kraju kažnjeni, istaknuo je trener Osijeka.

 

Nije loše ostati oprezan

Poraz ni u kojem smislu nije zabrinuo osječkog kormilara koji u pripremama svakako želi isprobati sve igrače i uvjeriti se u njihove mogućnosti.

Nemam problem zbog negativnog rezultata posebice ako smo izgledali dobro, a mislim da jesmo. Ne želim se zavaravati u pripremnim ogledima, nego igrati s jakim protivnicima koji imaju tu kvalitetu, kao što je ima Cluj, da u svakom trenutku može kazniti i najmanju pogrešku s naše strane. Nije loše ostati oprezan, bez obzira na sasvim solidnu igru koju smo prezentirali. Možda će nas poraz natjerati da se malo više fokusiramo na stvari koje nisu bile dobre i da ih pokušamo što prije ispraviti.

 

Svjesni i određenih nedostataka

Dosta se toga promijenilo u drugih 60 minuta, kada je rumunjska momčad dominirala, a Osijek više nije uspjevao opasnije zaprijetiti.

U nastavku sustav nije bio dobar, komunikacija među igračima je bila puno slabija. To i ne čudi jer je bilo dosta rotacija, uz činjenicu da igrači koji su nam se tek priključili (Škorić, Kleinheisler i Mance) još ne mogu, u tako kratkom vremenu, donijeti ono što inače od njih očekujemo. Stoga je Cluj imao dominaciju, iako smo i mi kasnije malo izdignuli, ali nedovoljno za neke izrazitije šanse. Ipak, unatoč slabijoj izvedbi ta je momčad imala neriješen rezultat (0:0), pa ne mogu biti nezadovoljan. Generalno, dosta se toga mora poklopiti i posložiti, ali razina izvedbe pojedinaca me ugodno iznenadila. Dakako, ima i dosta onih kojima moramo progresivno dizati formu. Prolazna ocjena za početak je, mislim, objektivna. Svjesni smo svega što nije bilo dobro, no ipak je u cjelini bilo zadovoljavajuće.

 

Jugović je sve odmah „pohvatao“

Puno se toga u igri Bijelo-plavih vrtilo oko povratnika Vedrana Jugovića koji je bio i strijelac i pokretač gotovo svih akcija.

Od novih igrača i Majstorović i Jugović su već ušli u naš sustav i shvatili principe igre koju tražimo. „Jugo“ nas veseli ne samo zbog postignutog gola, nego puno više jer je odmah shvatio naše zahtjeve. Brzo je „upio“ sve što se traži od njega i u igri prema naprijed i u defanzivnim zadaćama. On nam svojom inteligencijom i iskustvom, svakako i neupitnom kvalitetom, daje ton u igri zajedno sa Žaperom. Zna svoju ulogu, a uz to je iznimno motiviran, trkački raspoložen i u svakom trenutku se maksimalno žrtvuje za momčad. To su stvari koje će nam donijeti dodatnu kvalitetu.