Događanja

U ZNAKU BICIKLIZMA I ZDRAVE PREHRANE

U subotu prva ovogodišnja Osječka ljetna noć

Osječka ljetna noć, jedna od najdugovječnijih manifestacija u Gradu na Dravi, održat će se sutra. U centru grada pripremljen je sportsko-rekreacijski, gastronomski, glazbeni i zabavni program.

Osječka ljetna noć   FOTO:TZ Osijek
Piše: Republika.eu / STV

Već od 17 sati, na Trgu Slobode održat će se BikeOs, festival biciklizma, rekreacije i zdrave prehrane. Organizirano je turističko razgledanje Gornjeg grada na biciklima, a predstavljena će biti i nova turističko-biciklistička karta grada. Također, provjerit će se i znanje o Osijeku i prometnim pravilima na BikeOs Olimpijadi.

Na središnjem osječkom trgu Ante Starčevića, od 18 sati do ponoći predstavljeno će biti novo pivo Osječke pivovare, kao i predstavljanje osječke craft pivovare Legionar.

Sve je u znaku gastronomije na trgu, pa će se tamo naći i baranjska vina vinarije Svijetli dvori, langošice, roštilj, riblji čips i još toga.

U Ribarskoj ulici i Zimskoj luci braniteljske zadruge izložit će svoje proizvode.

Za to vrijeme na Trgu Slobode moći ćete probati vegetarijansku hranu, kao i piti zdrave voćne napitke.

Pjevačko društvo Zrinski nastupit će u Prolazu Franje Krežme od 19 sati, dok će u Sakuntali od 21 svirati jazz sastav Chordonebleu. Na istom mjestu bit će i predstavljanje novootvorenog Craft Room Bara za ljubitelje finih pića i neobičnih koktela poput Slavonskog koktela.

A od 21:00 sat na glavnom trgu koncert će održati Trend Acoustic Band.