Nogomet

PRIPREME USPJEŠNO ZAVRŠENE

NK Osijek pregazio višestruko skuplji danski Kopenhagen, dva pogotka Marića

Osijek je u velikom stilu završio slovenske pripreme i najavio pohod na Europsku ligu. U istom danu momčad Dine Skendera svladala je prvo ukrajinsku Zorju sa 4:1, a potom i danskog prvaka Kopenhagen sa 2:0, uz dva gola Mirka Marića.

Mirko Marić   FOTO:Cropix
Piše: Sporstske novosti

Zanimljivo je bilo u prvih 45 minuta utakmice Osijeka i Kopenhagena kojom su se Bijelo-plavi oprostili od dijela pripremnog razdoblja kojeg su proveli u Austriji. Na kraju protivnik im je bio danski Kopenhagen, definitivno najjači od svih s kojima su se ogledali u protekla dva tjedna. Vidjelo se to i u igri koja je protekla u otvorenom nadmetanju s obje strane. Bilo je i prigoda, i za jedne i za druge, ali mreže se do odlaska na odmor nisu tresle.

Već u 4. minuti Mance je zaprijetio. No, čuvar mreže Danaca, inače i vratar reprezentacije Finske Joronen bio je siguran. Prvu su ozbiljniju situaciju u napadu igrači Kopenhagena imali u 16. minuti kada je Majstorovićeva pogreška u prigodu uvela Winda, ali Ivušić je pravovremenim istrčavanjem i padom u noge napadaču danske momčadi spasio svoju mrežu. U tom razdoblju igre najbolju je prigodu propustio realizirati Bočkaj.

Njega je u 29. minuti lijepo poslužio Marić, ali on je snažno opalio i promašio vrata s oko petnaest metara.

Žustro se igralo i u nastavku utakmice, a onda je sredinom tog dijela igre Osijek za samo dvije minute zahvaljujući spretnom strijelcu Mirku Mariću riješio pitanje pobjednika. Prvo je Gutieri u 77. minuti dugim dodavanjem pronašao Marića koji je pobjegao Bengtssonu i savladao danskog čuvara mreže.

 

OPŠIRNIJE: Sportske Novosti