Crna kronika

OTAC KAZNENO PRIJAVLJEN

Umrla 4-godišnja djevojčica ostavljena u pregrijanom automobilu u Rovinjskom Selu

Četverogodišnja djevojčica iz Rovinjskog Sela umrla je u bolnici u Rijeci, gdje je prevezena u kritičnom stanju nakon što je u četvrtak ostavljena u pregrijanom automobilu, na visokim temperaturama, potvrdila je u utorak Policijska uprava istarska.

Ilustracija   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Hina

Policija navodi da je djevojčica umrla u ponedjeljak oko 15 sati u riječkoj bolnici. 

Četverogodišnjakinju je u četvrtak u Rovinjskom Selu otac ostavio u automobilu, u kojem je zbog vrućine i visoke temperature dehidrirala. Otac je u pomoć pozvao rovinjsku Hitnu pomoć, moleći osoblje da brzo dođu jer je djetetu naglo pozlilo. Djevojčica je u teškom stanju najprije hitno prevezena u pulsku, a potom i u riječku bolnicu, no nažalost u ponedjeljak je umrla.

Neslužbeno se doznaje kako je 4-godišnja djevojčica podlegla posljedicama toplotnog udara i dehidracije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi.

Policija je po završetku kriminalističkog istraživanja protiv 33-godišnjeg oca Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, a osumnjičen je za kazneno djelo povrede djetetovih prava.   

"S obzirom da je nastupila smrtna posljedica, za ovaj slučaj je nadležno Županijsko državno odvjetništvo. Za ovu vrst kaznenog djela predviđena je kazna zatvora od tri do 15 godina", izjavila je za Hinu glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.