Crna kronika

RANJENI DJELATNIK I DALJE TEŠKO

Đakovačka policija pod nadzorom zbog ubojstva i ranjavanja u Centru za socijalnu skrb

Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece izjavio je u srijedu da je uhićeni osumnjičenik za ubojstvo i teško ranjavanje u Centru za socijalnu skrb planirao napustiti đakovačko područje te da se zbog tog slučaja i đakovačka policija našla pod izvanrednim nadzorom.

Očevid   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

Osumnjičenik, 60-godišnji Andrija Drežnjak, uhićen je u utorak u 20,10 sati, na njivi kod autoceste Slavonika, između Đakova i Selaca Đakovačkih.

"Uhićen je po dojavi građana. Osoba ga je prepoznala, a u potrazi za njim sudjelovala je temeljna, interventna i specijalna policija te je korišten dron. U trenutku uhićenja nije pružao otpor, a kod njega smo pronašli oružje i streljivo, veću količinu novca i putovnicu pa se da zaključiti da je namjeravao naputiti đakovačko područje", rekao je Bece.

Dodao je da je policija zaprimila više dojava građana te je svaku provjerila, no točna je bila zadnja, kada je počinitelj i uhićen. "Interventna policija stigla je na mjesto dojave samo nekoliko minuta nakon dojave", kazao je Bece.

Nakon uhićenja, uslijedilo je kriminalističko istraživanje tijekom kojeg se utvrđuju okolnosti događaja, kao i kako je osumnjičeni nabavio ilegalno oružje kojim je i počinio teška kaznena djela.

Centar obavijestio policiju o promjeni ponašanja počinitelja

"Usporedno s kriminalističkim istraživanjem, provodimo i izvanredni nadzor. Temeljem saznanja da je PP Đakovo od Centra za socijalnu skrb dobila informaciju da je došlo do promjene ponašanja počinitelja i njegovog oca s kojim je živio u istom kućanstvu, a koji su štićenici Centra, glavni ravnatelj Policije Nikola Milina uputio je stručni tim Ravnateljstva policije i unutarnju kontrolu da provjere sva naša postupanja i saznanja koja smo imali kako smo postupali u tim slučajevima. Članovi stručnog tima već su jučer došli ovamo i počeli su razgovore s policijskim službenicima", rekao je načelnik osječko-baranjske policije.

Osumnjičeni se još uvijek nalazi u PP Đakovo, a potom će biti upućen pritvorskom nadzorniku nakon čega postupak ide na Državno odvjetništvo.

Kako je istaknuo načelnik Bece, počinitelj jučerašnjeg ubojstva od prije je poznat policiji i to zbog nasilničkog ponašanja, izazivanja požara i nedozvoljenog držanja oružja. 

Na novinarski upit kako je  korisnik socijalne pomoći mogao u trenutku uhićenja imati veću količinu novca, Bece je odgovorio da će se to utvrditi  istragom. Kod uhićenog je, kako se doznaje, pronađeno više od 10.000 kuna.

Ranjeni djelatnik đakovačkog Centra za socijalnu skrb i dalje u teškom stanju

Teško ozlijeđeni pravnik đakovačkog Centra za socijalnu skrb Ivan Pavić, koji je u utorak ranjen iz vatrenog oružja u incidentu u toj ustanovi, nakon operacije u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i dalje je u teškom stanju, izvijestilo je ravnateljstvo KBC-a.

Nakon zločina u kojem je osumnjičeni Andrija Drežnjak pištoljem usmrtio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen i ranio Pavića, Pavić je zbog ozljeda glave prevezen u osječki KBC i operiran.

Pacijent se nalazi na Zavodu za intenzivnu medicinu osječkog KBC-a, i dalje je u teškom stanju te se konstantno provode mjere intenzivističkog liječenja, navodi ravnateljstvo KBC-a.