Nogomet

NOGOMETNO PRVENSTVO 2018.

Godina dana od slavlja nad Engleskom, Hrvatska je ušla u finale i pucala od ponosa

Jednaesti je dan mjeseca srpnja, a točno prije godinu dana Hrvatska je doživjela jedan od najljepših sportskih trenutaka u povijesti.

Doček Vatrenih u Zagrebu   FOTO:facebook.com/Hrvatskareprezentacijaofficial/
Piše: Media Servis

 Nakon što smo jedva preživjeli četvrtfinale protiv Rusije čekali su Vatrene u borbi finale Svjetskog prvenstva u Rusiji - napaljeni, prepotentni i bahati Englezi. U tekstovima i naslovnicama otočkih medija dominirala riječ ‘finale‘ i ‘nogomet se vraća kući‘. Sve je i krenulo u tom smjeru. Već u petoj minuti Trippier iz slobodnjaka je svladao Subašića, a onaj dio stadiona Luzhniki u Moskvi nakrcan Englezima bio je ekstazi i krenula je pjesma ‘neka Bog čuva kraljicu‘. Potpuno druga slika u 68. minuti. Vrsaljko je centrirao s lijevog krila, a Perišić nas vraća u egal i došli smo ponovno do produžetaka, i to trećih na ovom turniru.

Umorni i iscrpljeni Vatreni polako su pojačavali stisak oko gola Engleza što u prvom produžetku nije donijelo rezultata. Iako je bilo još 15 minuta igre mnogi od nas već su vidjeli novu dramu i jedanaesterce. Svi naši strahovi i zebnje srušeni su u 109. Pivarić je poslao s lijeve strane centaršut, Mandžukić je već bio spreman oko bijele točke, no Walker odbija visoko loptu na rub šesnaesterca. Umorni Mandžo već je spustio glavu, a visokim skokom Perišić loput ubacuje između Stonesa i Maguirea, Mandžukić reagira munjevito, ulazi u prazan prostor i zabija za 2-1, za finale i ruši fotoreportere.

U domovima i na trgovima Lijepe naše decibeli su dosegnuli maksimum. Bog je sačuvao kraljicu, a Dalić i društvo su u finalu. Zemlja koja ima stanovnika kao pola Londona već tada je osvojila srebro i s nestrpljenjem smo čekali finale i Francusku i 15. srpnja. O tome za nekoliko dana.