Crna kronika

PET SNAŽNIH UDARACA U GLAVU

Optužnica protiv Smiljane Srnec – sestru najvjerojatnije ubila na spavanju

Smiljana Srnec ubila je sestru Jasminu Dominić s pet snažnih udaraca u glavu, najvjerojatnije na spavanju, ušicom sjekire ili nekim drugim predmetom, ugurala u škrinju, glavu joj zamotala u crnu najlon vreću, a vrat omotala najlonskom čarapom, piše u subotu Jutarnji list donoseći, nakon podizanja optužnice, detalje zločina koji je zgrozio Hrvatsku.

Ilustracija   FOTO:Arek Socha / Pixabay
Piše: Republika.eu / Hina

Ispod crne vreće u Končarevoj škrinji prvo je bila plavo-bijelo-zelena navlaka za poplun s cvjetnim uzorkom u koju je bio umotan i drugi dio tijela, a na njemu su bili tragovi krvi. Kad su policajci napokon otvorili škrinju koja se teško otvarala, jer guma je bila zalijepljena ljepilom kad su skinuli navlaku za poplun s tijela, glava 23-godišnje Jasmine bila je još jednom omotana u crnu najlonsku vreću koja je oko vrata zavezana najlonskom čarapom u čvor, navodi dnevnik.

Dodaju da je osim navlake za poplun, za zamatanje sestrina tijela koristila je i stolnjak. Svaku potkoljenicu omotala je u crnu najlon vreću i dodatno je zamotala najlonskom čarapom te sve opet zavezala u čvor.

Smiljana Srnec imat će prilike pročitati optužnicu, vidjeti sve materijalne dokaze i iskaze svjedoka koji je terete da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu ubila svoju sestru Jasminu.

Sve ove godine mučilo ju je hoće li tko otkriti da je to učinila baš ona. Naime, kad je spremala sestrino tijelo u škrinju, koristila je i gumene rukavice, ali se komad gumene rukavice odlomio na vrhu i ona je ostavila svoj potpis - otiske prstiju. Ostavila je i biološke tragove, a vještaci Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" dokazali su da su to njezini otisci prstiju i njezin DNK, piše Jutarnji list.

Navode i kako obrana smatra da je podizanje optužnice preuranjeno i ishitreno jer je nakon provedene istrage stupanj sumnje da je okrivljena počinila kazneno djelo manji nego što je bio na početku postupka, a Državno odvjetništvo je u istrazi odbilo provesti vještačenje kojim bi se u potpunosti uklonila sumnja da je okrivljena počinitelj.