Tenis

TREĆI PUTA SLAVIO PROTIV FEDERERA

Novak Đoković u legendarnom meču do naslova u Wimbledonu

Jedan od najboljih teniskih mečeva svih vremena odigrali su Novak Đoković i Roger Federer u finalu Wimbledona. Đoković je i treći put slavio u finalu protiv legendarnog Švicarca, završilo je 7:6, 1:6, 7:6, 4:6 i 13:12.

Novak Đoković   FOTO:facebook.com/djokovicofficial/
Piše: Media Servis

 U prvom setu obojica igrača suvereno su držala svoj servis, da bi se Đoković bolje snašao u tie-breaku i poveo sa 1:0 u setovima. Kao da je to naljutilo Federera koji je pomeo Đokovića u drugom setu. U trećem setu sličan scenarij kao i u prvom, s time da je Federer imao set loptu pri rezultatu 5:4. Nije ju iskoristio, a u tie-breaku je također ustvari odmah na početku izgubio set. Federer ne odustaje, već u četvrtoj dionici opet igra mnogo bolje i sigurno dolazi do 5:2.

Tada mu Đoković po prvi puta uspijeva oduzeti servis, no to i nije bilo važno jer Švicarac u svom idućem servis-gemu izjednačava na 2:2. Tada su nevjerojatnoj drami svjedočili gledatelji u All England Clubu, gotovo u svakom gemu rivali su pritiskali jedan drugoga. Đoković je prvi napravio break i imao 4:2, još samo dva dobra gema i bilo bi gotovo. No, neuništivi Švicarac se odmah uspio vratiti.

Ušlo se u nekoliko gemova u kojima su obojica bili sigurni na servisu. Zatim Federer pri rezultatu 8:7 servira za meč nakon što je breaknuo branitelja naslova, a Đoković spašava dvije vezane meč lopte, uzvraća break i osigurava nastavak. Na 11:11 Švicarac je dvaput imao break loptu, no Đoković se uspio izvući. Tko zna koliko bi drama trajala da od ove godine nije uvedeno pravilo da se u posljednjem setu na 12:12 igra tie-break.

Đoković se ponovno bolje snalazi u završnoj igri i osvaja svoj peti naslov u Wimbledonu i 16 ukupno na Grand Slam turnirima. Federer je ostao na 20 Grand Slam naslova i osam osvojenih turnira u All England Clubu.