Crna kronika

BIO POD UTJECAJEM DROGA

Vozač BMW-a koji je izazvao tešku prometnu nesreću kod Svete Helene čeka odluku o istražnom zatvoru

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u ponedjeljak će odlučiti o istražnom zatvoru za vozača BMW-a, Ozrena M. (35), koji je u četvrtak pod utjecajem droga i lijekova izazvao prometnu nesreću kod naplatne postaje Sveta Helena u kojoj su tri osobe teško ozlijeđene.

Ilustracija   FOTO:Ronald Gorsic / CROPIX
Piše: HINA

 Osumnjičenog su ranije u ponedjeljak ispitali u zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, nakon čega se očekuje sudska odluka o istražnom zatvoru.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje auto ceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede", priopćila je policija u nedjelju nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja nad 35-godišnjakom. 

On je prometnu nesreću izazvao u četvrtak u 12.43 sati na kolniku auto ceste A4 na naplatnoj postaji Sveta Helena.

Policija je dodala kako je protiv osumnjičenog nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Prema pisanju medija na udaru nekontrolirane vožnje Čakovčanina Ozrena M. našao se Daniel Dobrenov (38), bivši teniski trener Petre Martić te njegova supruga Ana i sedmogodišnji sin. Svo troje je u teškom stanju hospitalizirano u zagrebačkim bolnicama.