Ostalo

SVJETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

Barakude se plasirale u četvrtfinale, pobijedile SAD 17:7

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u četvrtfinale svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji. U drugom kolu pobijedili su SAD 17:7.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija   FOTO:Tom Dubravec / CROPIX
Piše: Media Servis

 "Apsolutno sam zadovoljan. Želim da iz utakmice u utakmicu imamo još izraženiji pobjednički stav - mi smo prvaci svijeta i jedna od najboljih reprezentacija svijeta. Taj pobjednički stav se mora premostiti u svaki zaveslaj, svaku dodanu loptu, svaki šut, svaki blok i svaku obranu. Imamo divnu atmosferu, sve ide svojim tokom. Čvrsto, ponavljam mirni, noge na tlu, svjesni naše snage. Korak po korak, ako Bog da do kraja, vidjet ćemo", rekao je trener Ivica Tucak.

"Opet smo odigrali vrhunski od početka do kraja, opet neočekivana gol razlika. Nismo očekivali dvije ovako lake utakmice u prvom kolu. Mislim, nisu bile lake, ali rezultat tako pokazuje. Mislim da je najvažnije da smo ostvarili dvije pobjede. Prvi cilj da budemo prvi u skupini smo ispunili. Čekamo četvrtfinale mirni i nema nikakvog pritiska. Pokazali smo da imamo kvalitetu za velike rezultate", izjavio je nakon utakmice reprezentativac Loren Fatović.

U petak Barakude očekuje utakmica posljednjeg kola s Kazahstanom.