Društvo

HAK

Velike kolone u smjeru mora, povremeno i prema unutrašnjosti

Promet je značajno pojačan u smjeru mora, a povremeno i prema unutrašnjosti. Na 158 km autoceste A1, kod čvora Otočac- Perušić, došlo je do prometne nesreće pa se vozi jednim trakom, a kolona je duga čak 6,5 km.

Gužva na autocesti   FOTO:Zvonimir Barisin / CROPIX
Piše: Media Servis

 "Na zagrebačkoj obilaznici vrlo je gust promet iz smjera Jankomira i Buzina prema naplatnim postajama Lučko. Iz smjera Jankomira kolona je duga oko 4 km, a iz smjera Buzina oko 8 km. Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kašteli Plovanija kolona duga oko 2 kilometra dijelom se proteže i na istarski ipsilon", rekao je Filipović. Na autocesti A7 Rupa-Čvor-Dirače kod naplatnih postaje Rupa u smjeru Rijeke kolona je duga oko 1 kilometar, a kod graničnog prijelaza Rupa u smjeru Slovenije kolona je također duga oko 1 kilometar, dodaje Filipović.

"Vrlo gust promet na Krčkom mostu u oba smjera, kolone su duge oko 4 kilometra. Na većini graničnih prijelaza čekanja su od pola do jednog sata. Na graničnom prijelazu Macelj na ulasku i Bajakovu na izlasku zabilježena su i duža čekanja. Povremeno je pojačan izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo gdje je kolona duga oko 2 kilometra. Pojačan priljev vozila u većini trajektnih luka, no u pomorskom prometu nema poteškoća", dodao je Filipović. Evo kako su za radio Antenu stanje na cestama komentirali slušatelji.
"Vozi se od Zagreba u pravcu Karlovca u koloni otprilike 20 do 40 km/h".
 
"Točno je da je jako velika gužva prije naplate Lučko. Međutim, jako velika gužva je i nakon naplate Lučko. Dolaze sa stare ceste, a onda se kasnije uključe na autocestu jer evo već od Zdenčine prema Jaski može se normalno voziti u koloni"