Osječko-baranjska

TISUĆE POSJETITELJA U TVRĐI

Srpanjska "Večer vina i umjetnosti" nadmašila sva očekivanja

"Večer vina i umjetnosti" ponovno je nadmašila očekivanja. Poznato je, održava se od 2014. godine, predstavlja vina Slavonije, Baranje i Srijema, a ovo je druga ovogodišnja. Županijska Turistička zajednica i Osječko-baranjska županija organizatori su joj. Evo tko se sve predstavio u starim zidinama Tvrđe, tko je nastupio u glazbenom dijelu i što o svemu misle posjetitelji kojih je sinoć bilo na tisuće.

Piše: Republika.eu / STV

"Večer vina i umjetnosti" sada već jamči kako to neće biti obična večer u gradu. Magnet je to za brojne posjetitelje jer vino i umjetnost idu savršeno ruku pod ruku. U dvorištu Kazamata kušanje je bilo moguće uz kupovinu vinskih bonova po cijeni od 7 i vinske čaše po cijeni od 20 kuna. Nakon toga, nema granica, izbor je velik, vinarija je puno, a različitih sorta vina još više. Stoga smo posjetitelje upitali što su odabrali kušati i zašto.

"Večer vina i umjetnosti" velika je prilika malim vinarijima predstaviti ono što rade, proširiti glas o sebi, naći nove kupce. Među njima, tu si i oni veliki igrači na tržištu. No, i jednima i drugima zajedničke su brojne nagrade. Graševina, roze, frankovka, traminac, pjenušci – sve se to u dvorištu Kazamata ispijalo do ranih jutarnjih sati, dakako, uz pokoju riječ s izlagačima, savjet, napomenu, demonstraciju...

Lijepo je vino dopuniti i primjerice sirom. Kako enokultura i u nas raste na više razine, tako se sve više shvaća kako sir poboljšava okus vina, pa se o kombinaciji to dvije sve više uči.

I u glazbenom smislu bilo je sinoć ponešto za svakoga. Nikola Marjanović Trio bili su glavna glazbena imena večeri, uz DJ Flegmu. Među brojnim posjetiteljima i oni koji profesionalno prate ovakve događaje.

Nešto dalje, kod Vodenih vrata, još jedan u seriji partyja In Da Sofa, također uz glazbu DJ-a, Omera i Keme, no uz nešto drugačiju ponudu pića. Lijepo je bilo sinoć Tvrđu vidjeti u posebnom ljetnom i profinjenom izdanju zahvaljujući sljubljivanju dva događaja odlične posjećenosti. Primjećuju se i nadolazeći trendovi.

I da ne zaboravimo, tko je želio probati nešto drugačije, mogao je probati vinske koktele.