Republika TV

MNOGI POTRAŽILI OSVJEŽENJE

Početak toplinskog vala potjerao Osječane na Copacabanu

Nakon niza dana pomalo promjenjivog vremena, toplinski val u Hrvatsku je ovoga vikenda vratio prave ljetne vrućine. Temperatura se u Osijeku u poslijepodnevnim satima podigla iznad 30 stupnjeva, što je potaknulo mnoge da osvježenje potraže na najpopularnijem osječkom kupalištu – Copacabani. I mi smo bili tamo.

Piše: Republika.eu / STV

Za ljubitelje pravih ljetnih vrućina kasni srpanj donio je idealne vremenske uvjete za odlazak na plažu. Mnogi Osječani, ali i gosti iz drugih mjesta Slavonije i Baranje, pa čak i iz Zagreba požurili su na bazene osječke Copacabane.

No, iako posjetitelja nije nedostajalo, dojmu gužve na osječkom kupalištu ipak je više doprinijela činjenica da je za kupače bio otvoren tek jedan od velikih bazena. Olimpijski bazen, naime pripremao se za večerašnji spektakl City games, dok su u drugom još uvijek u tijeku radovi. Ako se to izuzme većina posjetitelja, uz manje primjedbe zadovoljna je kupalištem.

Već tradicionalno mnogi kupači osvježenje su, umjesto u bazenima potražili u rijeci Dravi. Na pješčanoj plaži osječke Copacabane zbog niskog su vodostaja, i ne pretjerano hladne vode idealni uvjeti za kupanje.

A tik pred toplinski val završeni su radovi na uređenju infrastrukture na promenadi uz osječko kupalište. Kako je i najavljeno proradili su pametni tuševi kojih je sada po pet na dvije lokacije, postavljene su pametne klupe, a i solarno drvo počelo je kupače opskrbljivati besplatnom električnom energijom za punjenje digitalnih uređaja. Tu su i nove kabine za presvlačenje, iako bi i onim starijim možda dobro došao novi premaz boje. Uređena je i javna rasvjeta na ovom dijelu promenade, a ukupna je vrijednost projekta iznosila milijun kuna, od čega su po polovicu iznosa sufinancirali Grad Osijek i Ministarstvo turizma.