Crna kronika

PRIPADNIK HRVATSKE VOJSKE PRETUKAO STARCA

MORH osudio napad u Puli, najavljuje kazneni i stegovni postupak

Ministarstvo obrane (MORH) osudilo je u ponedjeljak napad na stariju osobu u Puli, koji se dogodio u nedjelju, te najavilo kazneni i stegovni postupak protiv pripadnika Hrvatske vojske, ako se utvrdi da je sudjelovao u napadu.

U Puli su u nedjelju tijekom noći tri maskirana počinitelja fizički napala 77-godišnjeg muškarca   FOTO:Marijana Banko / CROPIX
Piše: HINA

 Prema informacijama dobivenim od nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje da je jedan pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe, sudjelovao u napadu na stariju osobu, priopćio je MORH.

Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe, ističe MORH.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o izdvojenom slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatraju nedopustivim.

MORH izražava žaljenje zbog nemilog događaja i upućuje isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH, kaže se u priopćenju.

U Puli su u nedjelju tijekom noći tri maskirana počinitelja nakon verbalnog sukoba fizički napala 77-godišnjeg muškarca, koji je završio u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Policija je u nedjelju u večernjim satima uhitila tri muškaraca koji se dovode u vezu s događajem - jedan je uhićen na području Pule, a dvojica na području Zagreba.