Crna kronika

MILJEVIĆ UZBURKAO PRAVOSUĐE

Nisam dužan otkriti što mi je Mamić rekao o korumpiranim sucima

U 13 sati pred sudom BIH zakazano je ročište na kojem će se razmatrati hrvatski zahtjev za izručenjem bivšeg Dinamova čelnika Zdravka Mamića. Njegov odvjetnik Veljko Miljević uoči ročišta je izjavio kako je Mamić namjeravao prokazati šestero korumpiranih hrvatskih sudaca, ali ga je on u tome spriječio.

Veljko Miljević   FOTO:N1, Screenshot
Piše: Media Servis

 USKOK se oglasio priopćenjem u kojem stoji da je odvjetnik saznanja o korumpiranim sucima trebao prijaviti nadležnim organima. Najavili su kako će ti navodi sada biti provjereni.

Evo što je na to za Media servis rekao odvjetnik Veljko Miljević.

"U procesnim odredbama, koje konkretiziraju ovu materijalnopravnu odredbu jasno stoji da je zabranjeno ispitivati kao svjedoka branitelja optuženika o onome što mu je optuženik povjerio. Kome to nije jasno, neka ide u specijalne škole."

Miljević je dodao kako u televizijskom gostovanju na RTL-u nije ništa otkrio o sucima, već je svog branjenika spriječio u tome. Očekivali su, kaže, da će nadležne institucije ionako s njima stupiti u kontakt.

Mamiću i dalje predlaže da ne otkriva imena.

"Da li ću ga ja još više sprječavati i da li ću ga moći spriječiti nakon ovakvih reakcija, o tom po tom. Mi smo dvije biološke jedinke. Prvi put sam u tome uspio i vidim kako mi se to vraća, sa zahvalnošću od onih koje sam zaštitio."

Podsjetimo, Hrvatska od Bosne i Hercegovine traži izručenje Mamića po drugoj optužnici koja je protiv njega podignuta pred Županijskim sudom u Osijeku i potvrđena u svibnju kada mu je određena i mjera pritvora. Mamića i još šest okrivljenika tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, oštetili Dinamo za oko 200 milijuna kuna.

Odvjetnik Miljević je uvjeren kako Mamić ni ovaj put neće biti izručen.

"Moja je procjena da do toga neće doći ni u trećem navratu. Već su bile dvije faze i oba puta je hrvatski zahtjev odbijen - bit će odbijen i sada, jer nema zakonskih pretpostavki za izručenjem", zaključio je Miljević.