Crna kronika

MINISTARSTVO OBRANE

Napad na hrvatske vojnike u Afganistanu, ranjena trojica, jedan se bori za život

U napadu bombaša samoubojice u Afganistanu teško su ozlijeđena tri hrvatska vojnika, objavljeno je na izvanrednoj konferenciji ministarstva obrane. Jedan od njih bori se za život, rekao je ministar Krstičević i dodao da je spreman preuzeti političku odgovornost za događaj.

Mjesto nesreće   FOTO:Zeljko Puhovski / CROPIX
Piše: Media Servis

Rano jutros kod Kabula došlo je do napada na vozilo u kojemu su bili hrvatski vojnici u misiji u Afganistanu. Tri vojnika su ozlijeđena, a jedan od njih nalazi se u životnoj opasnosti.

 Ministar obrane Damir Krstičević:

‘‘Imamo tri ozlijeđena hrvatska vojnika, od kojih je jedan zadobio teške tjelesne ozljede glave i nalazi se u životnoj opasnosti. Ostala dvojica zadobila su teže ozljede, ali se nalaze van životne opasnsti. Kod jednog se radi o ozljedi noge, a kod drugog o ozljedi ruke.‘‘

Zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera OSRH brigadni general Krešo Tuškan rekao je da se prema prvim informacija smatra da je napad izvršio bombaš samoubojica.

"Na 200 metara od kampa Lion, došlo je do zalijetanja trokolice motocikla s bombašem samoubojicom u naše vozilo. Na lice mjesta su izašle afganistanske snage i pružile su pomoć našem prvom ozlijeđenome", rekao je Tuškan.

Krstičević je rekao da je spreman preuzeti političku odgovornost.

"Kao ministar obrane spreman sam preuzeti političku odgovornost za ovaj događaj. Zgroženi smo ovim događajem, osuđujemo ovakav napad na hrvatske vojnike koji sudjeluju u operacijama diljem svijeta u potpori mira i sigurnosti", kazao je ministar Krstičević.

Dodajmo još da su ozlijeđena dvojica 26-godišnjaka i 32-godišnjak. Pruža im se medicinska pomoć, a čim budu sposobni uz pomoća saveznika bit će prebačeni u Hrvatsku.