Crna kronika

BOMBAŠKI NAPAD

Nakon pogibije hrvatskog vojnika novih 12 žrtava u Kabulu

Dvanaest ljudi poginulo je u četvrtak u trostrukom bombaškom napadu u Kabulu, objavili su dužnosnici, dan nakon što je u akciji bombaša smrtno stradao jedan i ranjena dvojica hrvatskih vojnika.

Nakon pogibije hrvatskog vojnika novih 12 žrtava u Kabulu   FOTO:Zeljko Puhovski / CROPIX
Piše: HINA

 Pet zaposlenika ministarstva energetike ubijena su a deset ih je ranjeno u napadu na njihov autobus.

U drugoj eksploziji poginulo je sedam i ranjeno više od 20 ljudi, prenosi Reuters.

"Najprije je eksplodirala bomba podmetnuta pod autobus, zatim se kod mjesta nesreće raznio bombaš samoubojica, a treća eksplozija dogodila se kada su nepoznati militanti aktivirali autobombu", rekao je Nasrat Rahimi, glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.

Nijedna militantna grupa zasad nije preuzela odgovornost.

Hrvatski vojnik Josip Briški (27) je podlegao ozljedama, a još dvojica su teško ranjena u srijedu ujutro u samoubilačkom napadu u Kabulu.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad u kojem se bombaš samoubojica zabio u konvoj vojnih vozila na putu prema zračnoj luci.

Briški je prvi poginuli hrvatski vojnik u Afganistanu otkako je članica NATO-a Hrvatska 2003. ondje poslala svoje snage.

Eskalacija nasilja događa se uslijed priprema za osmu rundu pregovora između Sjedinjenih Američkih država i talibanskih dužnosnika u Kataru ovog tjedna radi okončanja rata u Afganistanu koji traje 18 godina.