Nogomet

NE ODRIČE SE POBJEDNIČKIH AMBICIJA

NK Osijek protiv Gorice po pobjedu s igračima iz drugog plana

Nogometaši Osijeka još nisu slegli dojmove nakon nastupa u Bugarskoj, a već ih čeka novi izazov u domaćem prvenstvu. Osječani su gosti Gorice koja je bila hit prošloga prvenstva, a bijelo-plavi idu po nove bodove s izmijenjenim sastavom.

Piše: Republika.eu / STV

Podsjeća ovo ljeto na ono prije dvije sezone kada je Osijek dogurao do play offa Europske lige, ali za sada samo s načinom igranja u domaćem prvenstvu i Europi. Zbog ritma četvrtak - nedjelja Osijek će korisititi dvije momčadi, pa će po svemu sudeći u utakmici kod Gorice u borbu za tri boda krenuti nova jedanaestorica bijelo-plavih. 

Ne znači to naravvno da se Osijek odriče pobjedničkih ambicija, Dino Skender vjeruje igračima kojima će dati priliku da se još jednom potvrde.

Osijek mora odmoriti igrače iz udarnih 11 jer za uzvrat protiv Bugara u četvrtak na Gradskom vrtu trebat će maksimalno spremnih 11 lavova koji će u borbu za prolaz. Osijek treba zabiti barem dva gola, očekuje se i napadačka igra od prve minute uz naravno dobro ispunjen Gradski vrt. Ne želi nitko to priznati, ali susret sa CSKA u četvrtak možda je i najbintiji ove sezone.

No, treba prvo odraditi utakmicu protiv protivnika koji je vrlo nezgodan i na svom terenu, a dobar rezultat i pobjeda sigurno bi bila prava najava za četvrtak i donijela dodatno samopouzdanje i raspoloženje, kako u svlačionicu bijelo-plavih i klub, tako i ozračje u gradu i navijače NK Osijeka. 

Utakmica Gorica-Osijek igra se u subotu u Velikoj Gorici s početkom u 18 sati.