Svijet

15 OZLIJEĐENIH

Četvero mrtvih, uključujući napadača, u pucnjavi na kalifornijskom festivalu češnjaka

Četiri osobe, među kojima i napadač, ubijene su u nedjelju prilikom pucnjave na festivalu češnjaka Dion Bracco, u Kaliforniji, objavio je načelnik policije grada Gilroya.

Četvero mrtvih, uključujući napadača, u pucnjavi na kalifornijskom festivalu češnjaka   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Hina

Još je 15 osoba ozlijeđeno, među kojima neki vatrenim oružjem, na Gilroy garlic festivalu, trodnevnom događaju koji se odvija svake godine.

"Nevjerojatno je tužno i obeshrabrujuće da događaj koji donosi toliko dobra zajednici mora pretrpjeti takvu tragediju", rekao je načelnik Scot Smithee na konferenciji za novinare. 

Prema policijskim saznanjima napadač se, kako se čini,  provukao kroz ogradu i možda je imao pomagača. Policija je reagirala odmah na njegov napad i ustrijelila ga a sad traga za njegovim pomagačem. 

Glasnogovornica bolnice Santa Clara Valley rekla je kako je pet osoba hospitalizirano.

"Gilrojska policija i cijela zajednica suosjećaju s žrtvama današnje pucnjave na festivalu češnjaka. Očevid je još u tijeku", napisao je zapovjednik lokalne policije na Twitteru.

Videozapisi objavljeni na društvenim mrežama pokazuju ljude koji bježe od počinitelja, a početni izvještaji sugeriraju da je bilo prisutno više napadača.

Ured Zavoda za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksploziv Sjedinjenih Američkih Država u San Franciscu također je potvrdio da su odgovorili na pucnjavu.

"Policija je na mjestu zločina u Gilroyu, Kalifornija. Prema izvještajima, počinitelj još nije uhićen. Budite oprezni i sigurni", napisao je na Twitteru odmah nakon napada američki predsjednik Donald Trump.

Televizijska mreža NBC News prenosi svjedočenje žene Julisse Contreras koja je rekla da je vidjela bijelca u tridesetim godinama kako puca iz puške.

Festival češnjaka koji se svake godine održava u Gilroyju, pedesetak kilometara južno od San Josea, završava se u nedjelju.