Crna kronika

TRAJU PREDISTRAŽNE RADNJE

Interventna policija i USKOK ''upali'' u Općinu Čeminac! Neslužbeno: na meti istražitelja općinski načelnik Zlatko Pinjuh

Velika policijska akcija u Čemincu! Prema informacijama kojima raspolažemo, u jutarnjim satima u zgradu Općine Čeminac došli su pripadnici interventne policije sa USKOK-om! I dok policija ne otkriva detalje izvida neslužbeno se doznaje da su uz načelnika Pinjuha osumnjičeni i njegovi sinovi. Prema neslužbenim podacima navodne nezakonitosti dogodile su se sa subvencijama stambenih kredita na štetu općine.

Policija upala u Općinu Čeminac   FOTO:STV
Piše: Republika.eu

Od jutros je Općina zatvorena za stranke i onemogućen je ulazak u zgradu.

Prema dosad dostupnim informacijama, izvršena je pretraga kuće Marija Kralja, predsjednika Općinskog vijeća Općine Čeminac, kao i samih općinskih prostorija.

Načelnik Općine Zlatko Pinjuh (HDZ) nije bio u zgradi Općine, iako ga je policija tražila. Na saslušanje su odvedeni neki djelatnici općine i članovi općinskog vijeća.

Sam Pinjuh je tijekom dana s godišnjeg odmora krenuo natrag prema Baranji.

Navečer, pred općinom su se polako okupljaju mještani koje zanima za što se tereti načelnik, piše Dnevnik.hr.

U Županijskom odboru HDZ-a potvrdili su za Dnevnik Nove TV da će tražiti razrješenje Pinjuha u stranci.

"Iznenađen sam kao i vjerojatno svi djelatnici općine i stanovnici. Jutros sam obaviješten od gospodina Mihaljevića iz krim-policije da se po nalogu USKOK-a treba obaviti pretres prostorije. Zašto, kako, ništa više o tome ne znam", rekao je Pinjuh u telefonskom razgovoru za HRT.

Policijska akcija, neslužbeno doznajemo, plod je mnogobrojnih kaznenih prijava koje su stanovnici općine, ali i općinski vijećnici podnosili Državnom odvjetnišvu, USKOK-u te Poreznoj upravi.

Iz policije za sada nema službenih informacija, jedino što su kazali jest kako su u tijeku izvidi nad više osoba.

Inače, načelnik Pinjuh poznat je i po tome što je uveo porez za poljoprivrednike koji su morali plaćati kako bi traktorima i kamionima došli do svojih njiva. Osim toga, upravo zbog Pinjuhovog protivljenja Baranja je nedavno ostala bez širokopojasnog brzog intreneta, za koji je 70 milijuna kuna osigurano iz europskih fondova. Naime, uvjet za odobrenje projekta bio je da ga potpišu sve Općine, no Pinjuh je to odbio učiniti za Općinu Čeminac i stoga je cijeli projekt propao.