Crna kronika

AFERA ČEMINAC

Nastavljeni policijski izvidi, HDZ protiv Pinjuha pokreće postupak bezuvjetnog isključenja

Nastavljaju se policijski izvidi u slučaju Općine Čeminac. O razlozima se i dalje ne izlazi u javnost, ali se pretpostavlja kako je sve vezano uz kaznene prijave koje su podnesene protiv općinskog načelnika Zlatka Pinjuha. A protiv Pinjuha su danas u HDZ-u pokrenuli postupak bezuvjetnog isključenja, raspuštena je i općinska organizacija.

Općina Čeminac   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Republika.eu / STV

Dan nakon velike policijske akcije i Uskoka u Čemincu nema novih detalja. Zlatko Pinjuh dao je iskaz u policiji. Na naše telefonske pozive tijekom dana nije se javljao, dok iz policije daju samo šture izjave.

"Policijski službenici provode izvide nad nekoliko osoba na području Općine Čeminac, znači to je pretraga, razgovori i druge radnje, a evo po završetku izvida, koji su tajni, izvjestit ćemo vas o utvrđenim činjenicama", rekla je Vesna Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske.

Načelnik Pinjuh kaže kako je iskaz dao sinoć, te kako su mu u policiji kazali da su povod pretresu obiteljskog doma navodne nezakonitosti subvencije za stambene kredite koje je Pinjuh kao načelnik Općine dao svojoj dvojici sinova.

Dokumenti će pokazati kako u spornim subvencijama nema ništa nezakonito, tvrdi Pinjuh. 

A u županijskom HDZ-u održali su danas izvanrednu telefonsku sjednicu na kojoj su odlučili kako će protiv Pinjuha biti pokrenut stegovni postupak bezuvjetnog isključenja iz stranke zbog osobito teških povreda članskih obveza kao i javnog djelovanja i istupanja koja štete ugledu stranke. Također, odlučeno je i kako će se Općinska organizacija HDZ-a Čeminac raspustiti,a za povjerenika Općinskog odbora izabran je Dražen Borovečki.