Crna kronika

MASAKR U ZAGREBU

Šesterostruki ubojica s Kajzerice počinio samoubojstvo, policija otkrila detalje

Šesterostruki ubojica sa zagrebačke Kajzerice ubio se prilikom uhićenja, potvrdila je policija u petak rano ujutro.

Šesterostruki ubojica s Kajzerice počinio samoubojstvo   FOTO:Tomislav Kristo / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

"Još tijekom očevida policajci su locirali počinitelja na području Brezovice", potvrdila je policija iza 4 sata ujutro navodeći da je muškarac kojeg su tražili zbog nezapamćenog zločina "prilikom uhićenja počinitio samoubojstvo".

Više informacija policija bi trebala otkriti tijekom dana.

Načelnik zagrebačke policije Marko Rašić ranije je medijima izjavio da su u potragu za ubojicom dvojice muškarca, tri žene i 10-godišnjeg djeteta uključene kompletne policijske snage.

"U sklopu potrage poduzeli smo sve mjere kako bismo što prije pronašli počinitelja", kazao je na mjestu zločina načelnik zagrebačke policije.

Potvrdio je da je u kući gdje se dogodio zločin bila i beba koja je "neozlijeđena i zbrinuta".

Rašić nije odgovorio na novinarska pitanja kako je ubojica pobjegao nakon zločina. Kazao je i da uz kući gdje je ubio šestero ljudi u zadnje vrijeme nije bilo prijava ili razloga za dolazak policije. Jedina "intervencija" zabilježena je 2011. ali se, po Rašićevim riječima, radilo o događaju koji se ne dovodi u vezu s ovim.

Pozivajući se na izjave svjedoka mediji javljaju da su se prije pucnjeva iz kuće čuli ženski krici pa nagađaju da je riječ o ubojstvu iz ljubomore jer je jedna od ubijenih navodno bivša supruga ubojice.

Rašić je potvrdio tek da je policija oko 21,30 sati zaprimila više dojava da je došlo do pucnjave, nakon čega je "na mjestu događaja zatečeno šest smrtno stradalih osoba".

Policija: Šesterostruki ubojica s jednom od žrtava imao zajedničko dijete

Šesterostruki ubojica i samoubojica je 36-godišnji vozač taksija koji je s jednom od žrtava imao zajedničko dijete, a žrtve tog nezapamćenog zločina bile su obiteljski povezane, izvijestila je u petak zagrebačka policija.

"Policija i dalje istražuje šesterostruko ubojstvo koje se sinoć oko 21 sat dogodilo na Kajzerici. Dva muškarca, tri žene i 10-godišnje dijete pronađeni su mrtvi u Cimmermanovoj ulici. Riječ je o članovima obitelji i jednoj mlađoj muškoj osobi za koju će se utvrditi kako se ona pronašla u toj obitelji", kazao je načelnik zagrebačke policijske uprave Marko Rašić na konferenciji za novinare.

Potvrđeno je da je počinitelj 36-godišnji vozač taksija rođen u Vukovaru, koji je s jednom od žrtava imao zajedničko dijete. 

"Dijete pronađeno u kući zbrinuto je u odgovarajući ustanovu", kazao je Rašić ne precizirajući dob djeteta, dok mediji navode da je riječ sedmomjesečnoj bebi. 

Dodao je da ubojica nije prethodno evidentiran za počinjenje kaznenog djela te da je samoubojstvo počinio jutros oko 3,30 sati.

Očevid na mjestu samoubojstva u zagrebačkom naselju Brezovica je završen, a utvrđeno je da se 36-godišnjak ubio nakon što ga policija pronašla i pozvala ga na predaju.