Osječko-baranjska

ZA SVAKOGA PONEŠTO

Sajam antikviteta u Tvrđi - militarije, autići i starine, stotinjak metara dalje - oldtimeri

Militarije, glazbena oprema, ploče, kazete i druge zanimljive stvari i ove smo prve subote u mjesecu vidjeli na osječkom Sajmu antikviteta. Prošetali smo Tvrđom i vidjeli što je sve bilo u ponudi.

Sajam antikviteta u Tvrđi - militarije, autići i starine   FOTO:Ivan Peric / CROPIX
Piše: Republika.eu / STV

Iako nosi naziv Sajam antikviteta što bi podrazumijevalo predmete stare više od stotinu godina i povijesne vrijednosti, osim takvih kojih se nađe na osječkom sajmu, u ponudi je zapravo svega pomalo.

Za ljubitelje glazbe i originalnih izdanja, na sajmu se uvijek može naći svih formata i žanrova.

Pozornost uvijek plijeni militarija, što starija i iz značajnijeg razdoblja, to bolja.

Osječani su iskoristili sunce i ako već nisu nešto kupili, makar su prošetali Tvrđom. A to je možda i najbolji način za posjetiti Sajam antikviteta u Tvrđi. Ništa ciljano, već pričekat da vam nešto zapadne za oko.

Najstarije zvijezde sajma oldtimera zajedno stari čak 150 godina

A svega stotinjak metara dalje, u Tvrđi parkirali su se oldtimeri.

Od automobila iz 1946. pa sve do nešto modernijih Mercedesa i BMW-a, izložena su vozila plijenila pozornost Osječana.

Stari dio grada i stari automobili idealna su kombinacija. Parkiralište na istočnom ulazu u Tvrđu zaposjelo je četrdesetak auta različitih godišta.

Glavna zvijezda bio je Austin iz 1946. godine. Vrijednost mu je petnaestak tisuća eura, a odmah pored nalazio se i najstariji primjerak, njemački vojni bicikl iz 1930-ih godina rađen od istog materijala kao i poznati njemački tenkovi. A oldtimeri i njihovi vlasnici uputili su se nakon Tvrđe do iduće stanice uz policijsku pratnju iz ovog i prošlog milenija.