Crna kronika

SUSPENDIRANI SU

Policajcima koji čuvaju glavnog državnog odvjetnika Cvitana ukradeni pištolji

Policajci koji čuvaju bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana suspendirani su nakon što su razoružani u Zatonu, gdje su im službene pištolje ukrali 'slučajni' provalnici u apartmane, piše u petak Jutarnji list.

Ilustracija   FOTO:Steve Buissinne / Pixabay
Piše: Republika.eu / Hina

Jutarnji podsjeća da bivši glavni državni odvjetnik i svi članovi njegove obitelji žive s danonoćnim policijskim osiguranjem, jer je Cvitanu, a moguće i članovima njegove obitelji, od ljeta 2016. godine, po pisanju medija, ugrožen život.

No, prošle subote, dok je bivši glavni državni odvjetnik s obitelji ljetovao u Zatonu, pola njegova osiguranja je razoružano. Prema neslužbenoj verziji priče koja kola među tužiteljima i policajcima, posrijedi nije ničija namjera da ugrozi Cvitana, nego policijski šlamperaj zbog kojega su razoružani policajci već suspendirani, piše Jutarnji list.

Upućeni u događaj kažu da bivšega glavnog tužitelja i njegovu obitelj neprestano čuvaju po dva tjelohranitelja koji se mijenjaju u smjenama. Tako je, kažu, bilo i u subotu. Dvojica koja su odradila svoju smjenu zajedno su otišla do trgovine po gablec, a u apartmanu su ostavili službene pištolje.

U međuvremenu netko je provalio i ukrao im oružje, ali i osobne dokumente, a jednom od njih i službenu policijsku značku, potvrđeno je Jutarnjem u policiji.

Dnevnik navodi i da su lopovi, kada su shvatili što su imaju ukradene stvari ostavili na parkiralištu za službena vozila PU ličko-senjske u Gospiću, gdje su nađeni pištolji, osobni dokumenti i policijska značka.

Kako je na području Vodica već bilo serijskih krađa po apartmanima, kućama i stanovima, sumnjalo se da su i policajci bili kolateralne žrtve sezonskih lopova koji su ubrzo i dolijali. U četvrtak je šibensko-kninska policija objavila da su uhitili 23-godišnjaka i 30-godišnjaka i sumnjiče ih za seriju teških krađa na području Vodica, donosi Jutarnji list.