Društvo

ČESTE GUŽVE I ZASTOJI

Pojačan promet prema moru, ali i prema unutrašnjosti

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, cestama u Istri, na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima i na pojedinim graničnim prijelazima. Na autocestama su mogući zastoji u blizini odmorišta i čvorova kao i vožnja u pokretu na pojedinim dionicama, objavio je HAK na svojim stranicama. Također, donose prometnu prognozu za naredni vikend, koju prenosimo u nastavku. 

Autocesta   FOTO:Zvonimir Barisin / CROPIX
Piše: Media Servis

 "Jačanje prometa očekuje se u petak, 9. kolovoza, od prijepodnevnih sati na cestama u smjeru istoka, dok će u poslijepodnevnim satima gužve pojačati na cestama u smjeru mora.

U subotu, 10. kolovoza očekujemo podjednak broj vozila u oba smjera, prema moru i prema unutrašnjosti, a vozit će se kao i prethodnih subota uz česte gužve i zastoje. Na naplati Lučko na autocesti A1/A6 očekujemo najduže kolone u oba smjera, na ulasku u smjeru mora od 4 do 15 sati, a na izlasku prema Zagrebu od 9 do 18 sati.

Značajne gužve tijekom vikenda, a osobito u subotu, očekujemo na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo i Tovarnik), Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Šamac, Slavonski Brod, Maljevac i Jasenovac), Crnom Gorom i Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija i Rupa).

Na naplatnoj postaji Trakošćan na autocesti A2 Zagreb-Macelj, tijekom subotnjeg poslijepodneva, očekujemo kolone na izlasku prema graničnom prijelazu Macelj koje mi mogle potrajati do noćnih sati zbog čega je moguće da će se vozila isključivati na čvoru Krapina. U nedjelju, 11. kolovoza i ponedjeljak, 12. kolovoza pojačan promet bit će cijeli dan na svim cestovnim pravcima uglavnom u smjeru unutrašnjosti.

Gužve se očekuju ponovno na Lučkom (izlazak s autoceste A1/A6), Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, kao i na autocestama A2 Zagreb-Macelj (naplata Trakošćan) i A4 Zagreb-Goričan, te na A3 Bregana-Lipovac (naplata Zagreb-istok). Preporuka je da se za izlazak s autoceste A1, umjesto Lučkog, koristi naplatna postaja Demerje gdje se, osim ENC-om, cestarina može platiti kreditnim i debitnim karticama, a subotom će biti omogućeno i gotovinsko plaćanje cestarine", poručuju iz HAK-a.