Osječko-baranjska

NI GODINU DANA OD ZAVRŠETKA

Novi nogostup u Stepinčevoj ulici dobio ''zakrpu''

Nažalost, kod nas nije rijetkost da se netom završene ceste ili nogostupi ponovno raskopavaju zbog novih radova. Jedan takav primjer je i Stepinčeva ulica u Osijeku u kojoj je novoasfaltirana staza dobila „zakrpu“.

Novi nogostup u Stepinčevoj ulici dobio ''zakrpu''   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Ni godinu dana nije prošlo otkako je završen ovaj nogostup u Ulici kardinala Alojzija Stepinca u središtu Osijeka. Asfaltiran je dio od Šeperove ulice do Europske Avenije, koji je zbog starosti i dotrajalosti bio u lošem stanju. No netko ga je već raskopao kako bi se izgleda napravio priključak, pa onda i zatrpao. U Gradskoj četvrti Gornji grad, kojoj ta strana ulice pripada, tim postupkom zbog dosadašnjih iskustava nisu previše iznenađeni. Žalosti ih što je taj dio ulice sada estetski nagrđen.

"Nažalost to se ne bi smjelo događati. Ako smo jedan uređeni grad moramo znati što radimo istovremeno koordinirati, komunicirati međusobno osobito taj primjer koji ste naveli gdje se vidi da je opet neka infrastruktura povlačena pod tlom i narušen je onaj kontinuitet novoobnovljenoga nogostupa, ne znam što bih rekao na to. Nevjerojatno je da se ne mogu dvije tvrtke ili dva pravna subjekta međusobno iskordinirati kad tko što radi", kaže predsjednik Vijeća GČ Gornji grad Domagoj Drenjančević.

Obnova nogostupa inače, završila je početkom prosinca prošle godine. Radove u vrijednost 190 tisuća kuna izveo je Unikom.