Politika

MILAN IVKOŠIĆ

Teršelička treba pred sud – trebalo bi je optužiti za ratni zločin

Vijest kaže – Documenta, koju vodi Vesna Teršelič, zahtijeva prijavu protiv Thompsona, jer u pjesmi “Čavoglave” uzvikivao “Za dom spremni”.

Vesna Teršelič   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Večernji.hr / Priznajem.hr

No iz policije uzvraćaju da prijave neće biti i pozivaju se na nekoliko sudskih presuda u kojima optuženici zbog tog pozdrava nisu kažnjeni a i ističu kako su te riječi dio izvorne Thompsonove pjesme.

Nekoliko sam puta napisao kako bi Državno odvjetništvo trebalo optužiti Teršeličku za ratni zločin, jer je u vrijeme rata, pod maskom mirotvorstva, sa svojim društvom odvraćala Hrvate od obrane svoje zemlje, piše Milan Ivkošić/vecernji.hr.

Za njezinu Antiratnu kampanju (nikad valjda nigdje u povijesti u napadnutoj zemlji nije bilo antiratne kampanje) pozivi na jedinstvo Hrvata i na obranu bili su “nacionalna homogenizacija, militarizacija, političko instrumentaliziranje zločina i tolerirano bezakonje.”

Kad danas iz Documente traže da se prijavi Thompson, ne čini se to samo zato da se osudi ustaški pozdrav, nego i da se obnove uspomene na vrijeme kad je spremnost za obranu doma prokazivana kao zločin, pa da se postupalo po njihovim savjetima Hrvatska nikad ne bi bila obranjena ni oslobođena.

I svima drugima koji se tobože zgražaju nad benignim uzvikom koji je kao ratni poklič u obrani zemlje posve prirodan iskazuju svoj odnos prema suverenoj i samostalnoj Hrvatskoj za koju smo se izborili u ratu.

Milan Ivkošić/vecernji.hr

Izvor: priznajem.hr