Osječko-baranjska

GRAĐANI JE PODUČILI DEMOKRACIJI

Dogradonačelnica zapalila Facebook objavom o drveću

O sječi drveća u Osijeku priča se već tjednima, a svatko ima svoje mišljenje. Građani su uglavno podijeljeni u dva tabora. Priča je dobila novi nastavak i pojavom plakata po gradu koji pozivaju na zaustavljanje sječe stabala. U obranu rada Jasenke Vizentaner stala je i osječka dogradonačelnica Žana Gamoš i to na svojoj Facebook stranici, što su neki građani popratili s neodobravanjem.

Dogradonačelnica zapalila Facebook objavom o drveću – građani je podučili demokraciji   FOTO:Screenshot Facebook
Piše: Republika.eu / STV

"Pa dobro što je ovo?! Hajka i javni poziv na linč gospođe Vizentaner! Što je sljedeće? Vile i motike ispred kuće, bacanje cigli kroz prozor? - počela je svoje Facebook obražanje se dogradonačelnica. 

"Uistinu ne znam što dežurni dušobrižnici po raznim Facebook grupama misle, koliko dugo se gradsko zelenilo može održati na životu ako se i dalje nastavi politika okretanja glave i prijeđi brigo na drugoga? Ovakvo ponašanje osobno ne smatram javnim dijalogom i sigurna sam da ne vodi nigdje. Osuđujem ovakve postupke i poticanje na mržnju, netrpeljivost i javni linč. Još jednom, gospoda Vizentaner stručna je osoba koja u ovom trenutku, na žalost bolnim rezovima, spašava zelenilo grada Osijeka i rješava naslijeđeno stanje" – poruka je to sa stranice osječke dogradonačelnice Žane Gamoš koja je izazvala oprečne reakcije građana.

Dok je jedni podržavaju, pa tako i rad Jasenke Vizentaner, drugi baš i ne.

"Radite sto god vam padne na pamet po ovone gradu i sad je dosta!"- jedan je od komentara. 

"Ovaj plakat kao i grupe po društvenim mrežama su sloboda govora. Nema poziva na linč, samo poziv na zaustavljanje" – drugi je komentar dodajući kako su "sloboda govora i mišljenja temelj demokracije, a poziv na smjenu zaposlenika s odgovorne javne funkcije nije poziv na zločin"

"Ako liberalnoj političarki smeta sloboda govora, kako cemo s onim manje liberalnim političarima?" - također je jedno od pitanja u komentarima.

"Titula zelenog grada ne može se sačuvati rezanjem cijelih ulica i sadnjom patuljastih bagrema!" - još je jedna poruka sa Facebooka.

Dok naelektriziranost s obje strane raste,  paralelno se odvija i pravna bitka, a tko će u njoj pobijediti, ostaje za vidjeti.