Nogomet

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ REAGIRAO

''U HNS-u ne vlada jednoumlje već demokracija... Svaki član IO-a ima pravo iskazati svoje mišljenje"

Hrvatski nogometni savez je u utorak priopćenjem reagirao na medijske napise o odlukama Izvršnog odbora HNS-a te statusu predsjednika Saveza Davora Šukera.

Ilustracija   FOTO:HNS CFF
Piše: Republika.eu / Hina

Naime, neki hrvatski mediji su objavili kako je na telefonskoj sjednici prijedlog Davora Šukera da se smijeni izbornik U-21 reprezentacije Nenad Gračan, nakon slabih rezultata na Euru u Italiji i San Marinu, jednoglasno odbijen od strane Izvršnog odbora HNS.a, Mediji također navode da takva odluka Izvršnog odbora znači da i Šuker više nije siguran na mjestu predsjednika HNS-a te da ga čeka smjena s te pozicije.

"U HNS-u ne vlada jednoumlje već demokracija. Stoga je uobičajeno da Izvršni odbor razgovara, raspravlja i zajednički odlučuje o svim pitanjima, uz poštivanje svakog pojedinačnog stava. Razumljivo je da je pritom u niz situacija bilo i bit će različitih razmišljanja. Odluka o statusu izbornika mlade reprezentacije Nenada Gračana također dokazuje upravo to - da svaki član IO-a ima pravo iskazati svoje mišljenje. Pritom je IO pokazao dosljednost, poštujući dogovor s izbornikom Gračanom postignut prije U-21 Europskog prvenstva", stoji u priopćenju koje je objavljeno na stranicama HNS-a.

"Istovremeno, takva odluka ni na koji način nije izraz nepovjerenja prema predsjedniku Davoru Šukeru koji je demokratski izabran za predsjednika Saveza i iza kojeg je sedam godina izuzetnih uspjeha na sportskom i financijskom planu u rukovođenju Saveza", dodaje se u priopćenju.