Crna kronika

STRAVIČNO UBOJSTVO U PALOVCU

Potvrđena optužnica protiv Smiljane Srnec zbog ubojstva sestre

Optužno vijeće varaždinskog Županijskog suda potvrdilo je u četvrtak optužnicu protiv Smiljane Srnec, kojom ju se tereti za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu.

Ilustracija   FOTO:Zeljko Puhovski / CROPIX
Piše: HINA

 "Optužno vijeće je zaključilo da dokazi na kojima se temelji optužnica opravdavaju njezino podizanje, da iz njih slijedi osnovana sumnja da je okrivljenica počinila kazneno djelo za koje se tereti", izjavio je novinarima glasnogovornik Županijskog suda Igor Pavlic.

 Optužnicom se Smiljanu Srnec (45) tereti da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu svojoj sestri Jasmini Dominić (rođena 1977.) zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu te joj  nanijela višestruke ozljede u vidu prijeloma kostiju glave, od kojih je umrla.

 Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. godine, iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek 16. kolovoza 2005. godine. Međimurska policija je 16. veljače ove godine zaprimila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno kako je riječ o sestri Smiljance Srnec, koja je uhićena istoga dana.

 Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu optužnicu je pred Županijskim sudom podiglo 11. srpnja.

 Tužitelj: Potvrđivanje optužnice bilo je očekivano

 "S obzirom na sve ono što je činjenično utvrđeno u dosadašnjem postupku, s obzirom na brojnost i kvalitetu prikupljenih dokaza, smatram da je odluka o potvrđivanju optužnice očekivana i da oko takve odluke doista nije bilo nikakve sumnje", izjavio je zamjenik županijske državne odvjetnice Darko Galić, koji također smatra kako nije bila upitna ni odluka o produljenju istražnog zatvora za optuženu.

 Pavlic je potvrdio kako je istražni sudac odlučio kako i nadalje postoje razlozi da optužena ostane u istražnom zatvoru, iako se obrana žalila na to rješenje, no Vrhovni sud je žalbu odbio.

 Očekuje da će se uskoro u ovom predmetu sazvati i pripremno ročište, a nakon toga i uslijediti sudska rasprava, dok je Galić istaknuo kako će Županijsko državno odvjetništvo nastojati da suđenje traje što kraće.

 "Nastojat ćemo da se što prije dođe do prvostupanjske odluke, a nadam se da će i nastojanje suda biti da taj postupak što prije dovrši“, završio je Galić.