Vukovarsko-srijemska

80 POSTO SREDSTAVA IZ EU FONDOVA

Za energetsku obnovu vinkovačke Sportske dvorane 8,5 milijuna kuna

Počinju radovi na energetskoj obnovi Sportske dvorane u vinkovačkom sportsko rekreacijskom parku Lenije, vrijedni 8.564.000 kuna od čega je 80 posto sredstava osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj dok 20 posto troškova snosi Vukovarsko-srijemska županija.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: HINA

 „Riječ je o objektu izgrađenom 1993. godine i korištenom za izvođenje nastave tjelesne kulture učenika Poljoprivredno-šumarske škole i Zdravstveno-veterinarske škole, a morali smo ga zatvoriti prije četiri godine zbog velike vlage koja je prijetila elektroinstalacijama“, rekla je u ponedjeljak pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Jadranka Mustapić Karlić. Energetskom obnovom dvorana će biti potpuno sanirana, a Vinkovci će dobiti primjerenu sportsku dvoranu, istaknula je.

 Za dovršetak radova izvođač ima godinu dana pa bi od iduće školske godine oko 900 vinkovačkih srednjoškolaca iz dvije obližnje škole dobilo prostor za izvođenje nastave tjelesnog koja se do sada u zimskim mjesecima odvijala na školskim hodnicima i preuređenoj učionici.

 Sportsku dvoranu koristit će kao i ranijih godina dok je bila u funkciji i više vinkovačkih sportskih klubova.

 Radove na energetskoj obnovi dobila je tvrtka „Grand“ iz Županje čiji je direktor Dražen Vincetić rekao da će radovi obuhvatiti promjenu krova, radove na hidro izolaciji, saniranje strojarskog pogona, izmjenu parketa, ventilacije  i stolarije, a očekuje da bi radovi bili završeni za manje od godinu dana.