Ostalo

SREBRO ZLATNOGA SJAJA

Srebrnim veslačima braći Lončarić veliki doček u Osijeku

Najbolji osječki veslači – braća Anton i Patrik Lončarić još jednom su dokazali svoj potencijal, ali i postojeću kvalitetu prošloga vikenda na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u grčkoj Ioannini, gdje su u četvercu bez kormilara osvojili drugo mjesto. Srebrni veslači sinoć su se vratili u Grad na Dravi gdje im je u njihovom Veslačkom klubu Iktus priređen veliki doček.

Srebrnim veslačima braći Lončarić veliki doček u Osijeku   FOTO:Facebook VK Iktus
Piše: Republika.eu / STV

Srebrni osječki veslači pobjednički se vraćaju kući nakon postignutog najvećeg međunarodnog uspjeha za svoj klub Iktus u ovoj godini. 

Nakon raznih poteškoća među kojima su bile i ozljede, ali i problemi izvan domene sporta, ostvarili su još jedan sjajan rezultat. Uz još jednog Iktusovca, Ivana-Antu Grgića te Fabija Ipsu iz Veslačkog kluba Istra iz Pule osvojili su drugo mjesto na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u Grčkoj. 

No srebrni sjaj njihovih medalja malo je zlatniji ako se uzme u obzir da je prvo mjesto uzela ekipa iz Rumunjske koja je osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu za prave seniore, te će svoju zemlju predstavljati i na Olimpijskim igrama. Uz to srebrna hrvatska posada sastavljena je tek prije manje od dva mjeseca, no pod vodstvom Iktusove trenerice Jasminke Kraljević-Čolić uspješno su odradili pripreme, te podigli vlastitu kvalitetu i timski rad. Spomenimo i kako je uz braću Lončarić i muški četverac bez kormilara na Europskom prvenstvu slavio i hrvatski ženski četverac koji je također osvojio drugo mjesto.