Osječko-baranjska

ENERGETSKA OBNOVA

Za obnovu zgrade HZMO-a i HZZO-a u Osijeku 9,54 milijuna kuna

Počela je energetska obnova zgrade Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u Osijeku, vrijedna 9,54 milijuna kuna, od čega se više od pet milijuna kuna sufinancira iz EU fonda za regionalni razvoj, izvijestili su utorak predstavnici HZMO-a.

Osijek   FOTO:Pixabay
Piše: HINA

 Predstojnica osječke Područne službe HZMO-a Biljana Tuševski rekla je na konferenciji za novinare da je projekt 2018. prijavljen na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Radovi na obnovi počeli su prije mjesec dana, a rok završetka je 240 dana.

“Obnovit će se vanjska ovojnica zgrade i obaviti unutarnje uređenje prostorija. U međuvremenu djelatnici oba Zavoda preseljeni su na privremenu lokaciju u Kapucinskoj ulici 29 u kojoj obavljamo svoje poslove i na usluzi smo građanima. Nakon obnove očekujem da ćemo dobiti puno bolje uvjete za rad i adekvatniji prostor za prijem stranaka jer je ta zgrada građena još 1969. godine”, rekla je Tuševski.

V.d. ravnatelja HZMO-a Ivan Serdar naglasio je da je ovaj projekt primjer uspješne suradnju dvaju zavoda, Mirovinskog i Zdravstvenog, dodavši kako je to prvi projekt tog tipa u koji se uključio HZMO..

„Projekt će definitivno donijeti benefit za djelatnike oba zavoda, za korisnike njihovih usluga, grad i županiju jer će biti smanjeni energetski troškovi u javnom sektoru i doći će do modernizacije poslovanja zavoda. Osim vanjskog i unutarnjeg uređenja ugradit ćemo i dizala čime će se omogućiti lakši pristup osobama s invaliditetom”, rekao je Serdar.