Društvo

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI

HŽ: Besplatan prijevoz djece do 12 godina i bicikala u vlakovima

HŽ Putnički prijevoz i ove se godine uključio u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, koji se pod sloganom Krećite se s nama od 16. do 22. rujna održava u više od 2.000 europskih gradova. Priopćenje HŽ-a prenosimo u cijelosti.

Tijekom Europskog tjedna mobilnosti HŽ Putnički prijevoz odobrava besplatan prijevoz djece do 12 godina   FOTO:Sandra Simunovic / CROPIX
Piše: Media Servis

 "Tijekom Europskog tjedna mobilnosti HŽ Putnički prijevoz odobrava besplatan prijevoz djece do 12 godina, a organizirat će i posebna putovanja u cilju popularizacije prijevoza vlakom za djecu vrtićke dobi. Besplatne karte za djecu potrebno je preuzeti na blagajnama. Također, u suradnji s udrugom Sindikat biciklista od 16. do 22. rujna HŽPP odobrava besplatan prijevoz bicikala u vlakovima u kojima je omogućen prijevoz bicikala (više informacija možete pronaći na http://www.hzpp.hr/prijevoz-bicikala). Cilj Europskog tjedna mobilnosti je poticanje javne svijesti i aktivnosti građana usmjerenih protiv onečišćenja okoliša uzrokovanog povećanjem opsega prometa u gradovima, čime se pridonosi poboljšanju kvalitete života građana. Više informacija o ovogodišnjem Europskom tjednu mobilnosti možete pronaći na www.mobilityweek.eu."