Osječko-baranjska

TRADICIJA U KOPAČEVU

Ribarski dani – krunski dragulj kontinentalnog turizma

Posljenjih godina jedna manifestacija postala je kraljica samog kraja ljeta u Osječko-baranjskoj županiji, ali i šire. Radi se naravno o Ribarskim danima u Kopačevu koji iz godine u godinu privlače na tisuće posjetitelja u malo baranjsko mjesto. Tako je i ove godine, kada je na Ribarskim danima ponovno zavladala gužva, miris gastronomskih delicija i zvuci folklora.

Piše: Republika.eu / STV

Došli su iz cijele Hrvatske, pa i dalje. Posjetitelja Ribarskih dana ni ove godine ne nedostaje, a u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji zna se kada je ova manifestacija, jer posjetitelji miris dima od vatre na kojoj se peku šarani u rašljama i kuhaju fiš i čobanac nerijetko ponesu i kući. Baš kao i sve drugo što se može pronaći na Ribarskim danima.

A neizostavan dio manifestacije je i sajam na kojem se može pronaći pravu baranjsku papriku, kolače, rukotvorine, i još štošta.

I ove godine Ribarske dane poslužilo je lijepo vrijeme, zbog čega su, pogotovo u vrijeme ručka u Kopačevo pohrlile tisuće posjetitelja. Mjesto ove manifestacije u turističkoj ponudi Osječko-baranjske županije je neupitno, te je njen uspjeh i najbolji pokazatelj rasta kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske.

Već tradicionalno Ribarske dane obilježili su i nastupi KUD-ova, kako onih koji gaje običaje hrvatskog naroda, tako i onih koji su očuvali baštinu Mađara.