Gospodarstvo

OSIGURANO VIŠE OD 500 MILIJUNA KUNA

Investicijski krediti poljoprivrednicima dobra zamjena za iskorištena bespovratna sredstva

HBOR i poslovne banke potpisale su sporazum za investicijske kredite za ruralni razvoj za koje je osigurano više od 500 milijuna kuna.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Media Servis

 Tim se kreditima mogu financirati projekti do milijun eura s rokom otplate do 15 godina, a moguć je i poček od 3 do 5 godina. Kamatne stope su niske, a korisnici su oslobođeni plaćanja uobičajenih naknada. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković:

"Vjerujem da će i ovaj dio instrumenata jako dobro doći našim poljoprivrednicima osobito u vremenu kad smo iskoristili sva bespovratna sredstva za one najtraženije mjere."

Investicijski krediti za ruralni razvoj mogu se koristiti za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš, korištenje obnovljivih izvora energije, povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima, razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima kao i modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme pri dobivanju drva i šumskouzgojnim radovima te u predindustrijskoj preradi drva.