Osječko-baranjska

PREDLAŽU NAPRAVITI KRUŽNI TOK

HDSSB upozorio na prometnu noćnu moru na ulazu u Briješće

Osječka ulica Leopolda Bogdana Mandića jedna je od najprometnijih u cijeloj Republici Hrvatskoj, no unatoč tome na pojedinim dijelovima regulacija prometa je, u najmanju ruku loša. Tako je i na području Mjesnog odbora Cvjetno, a pogotovo kod skretanja prema Briješću gdje u više navrata tijekom dana nastaju i pravi prometni čepovi. Na to su upozorili i u osječkom HDSSB-u.

Piše: Republika.eu / STV

Osječki HDSSB posebno je vezan uz Cvjetno naselje, jer upravo ova stranka je i predložila te u Gradskom vijeću izglasala osnivanje ovog Mjesnog odbora, te je pokrenula i najvažnije kapitalne projekte u njemu – sustav odvodnje i izgradnju nove škole u Briješću. Upravo zato teško nam je gledati kako stanovnici ovoga dijela grada danas muku muče s prometom, istaknuo je povjerenik HDSSB-a za grad Osijek Ivica Završki. Upozorio je naime na upitno prometno rješenje na spoju ulice Leopolda Bogdana Mandića s naseljem Briješće.

"Gdje je još prije sedam, osam godina postojalo obećanje. Sjećate se da smo tada o tome i govorili, da zaista ovaj problem, dakle činjenicu da primjerice iz Briješća ako želite doći u špici u Čepin morate čekati nekoliko minuta da bi se uključili u promet, i da je to prometno rješenje zaista ovdje loše i nefunkcionalno, od tada do danas ništa", ističe povjerenik HDSSB-a za grad Osijek Ivica Završki.

A da je promet ovdje tijekom najvećih gradskih gužvi prava noćna mora slažu se i stanovnici Mjesnog odbora Cvjetno. Među njima je i Bogdan Lukaš koji ovdje živi 35 godina.

"Ulazak ovdje u Briješće je katastrofalan. Kada sam htio ujutro u sedam sati da idem na posao ili ranije, moram izaći iz auta, trčati da upalim semafor, da se upali crveno da bih mogao izaći s autom", kaže Bogdan Lukaš.

U HDSSB-u stoga predlažu da se konačno realizira obećanje dano prije gotovo deset godina, te da se na ulazu u Briješće s ulice Leopolda Mandića konačno uredi kružni tok, umjesto sadašnjeg cestovnog otoka koji osim smanjivanja vidljivosti, ne služi nikakvu svrhu.

"Naš prijedlog je napraviti ovdje kružni tok, da se napokon prestane stvarati ovaj čep koji se događa svakodnevno već godinama. Osigurali bi brži i protočniji prijelaz i djeca bi imala bolju sigurnost prelaska preko ceste", ističe povjerenik HDSSB-a za MO Cvjetno Dino Dješka.

U HDSSB-u dodaju i kako bi se postojeći semafor na ovoj lokaciji mogao premjestiti malo dalje istočno, što bi tvrde ponovno povećalo sigurnost pješaka, a pogotovo djece, te bi se tako i smanjili troškovi.