Politika

TEME RAZGOVORA NISU POZNATE

Nenajavljeni sastanak vladajuće koalicije u zagrebačkom restoranu

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sastao se u srijedu poslijepodne u Zagrebu na radnom ručku s koalicijskim partnerima s kojima razgovara o aktualnoj političkoj situaciji i zakonskim prijedlozima.

Ilustracija   FOTO:Gerd Altmann / Pixabay
Piše: Republika.eu / Hina

Radni ručak održava se u zagrebačkom restoranu "Baltazar", a po riječima glasnogovornika Vlade Marka Milića riječ je o redovitom radnom sastanku s koalicijskim partnerima nakon početka zasjedanja Hrvatskog sabora.

“Imamo redoviti radni sastanak s koalicijskim partnerima nakon početka zasjedanja Hrvatskog sabora. Razgovaramo o aktualnoj političkoj situaciji i zakonskim prijedlozima koji slijede”, rekao je Milić.

Iako iz Vlade ne navode detalje, pri dolasku na sastanak potpredsjednik Hrvatskoga sabora Furio Radin prokomentirao je kao "dobru informaciju" pretpostavku novinarke N1 televizije da će jedna od tema biti odnosi u koaliciji i izjave SDSS-ovog čelnika Milorada Pupovca koji je također došao na sastanak.

Sastanku nazoče i predstavnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi, HDSSB-ov Branimir Glavaš te čelnik Stranke rada i solidarnosti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je pri dolasku rekao "da Hrvatskoj trebaju mir i stabilnost, da ljudi trebaju živjeti dobro i izvan Zagreba i u Zagrebu", a nema čelnika HSLS-a Darinka Kosora.

Premijer Plenković tijekom prijepodneva sastao se s čelnikom HNS-a Ivanom Vrdoljakom, a na poslijepodnevnom sastanku u "Baltazaru" iz te su stranke došli potpredsjednik Sabora Milorad Batinić i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.