Ostalo

IKTUSOVCIMA PRIJETI ODUZIMANJE ZGRADE

''Vezat ćemo se lancima za zgradu i ili ćemo doći veslima pred poglavarstvo pa zapriječiti ulaz gradskoj upravi''

U Osijeku će se u nedjelju održati tradicionalna 21. po redu Miholjska regata. No, uoči te velike manifestacije za veslački klub Iktus, dolaze sami problemi, pa možda i najveći do sada u klupskoj povijesti. Iktusovcima prijeti oduzimanje zgrade i prostora što bi značilo i prestanak djelovanja kluba.

Iktusovcima prijeti oduzimanje zgrade i prostora što bi značilo i prestanak djelovanja kluba   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Pitanje zgrade veslačkog kluba Iktus trenutačno je goreći problem osječkog sporta, istaknuo je na početku konferencije za novinare predsjednik VK Iktus, Daniel Srb

Naime, zgrada Iktusa pod vlasništvom je Saponie, a ta osječka tvrtka odlučila je zgradu prodati, što je nezavidna situacija za osječke veslače koji nemaju alternativu. Grad Osijek mora reagirati, a do sada nije učinjeno ništa tvrdi predsjednik Iktusa. Razgovori su neophodni i ukoliko ih ne bude posljedice mogu biti tragične.

Samo je jedan razgovor obavljen sa gradom Osijekom i zamjenikom gradonačelnika a situacija se komplicira iz dana u dan, navodno su već ponude vrlo ozbiljne za kupnju zgrade stigle.

Srb se nada kako do tužbe gradu Osijeku neće doći i kako će se pronaći rješenje, a ono bi bilo jedino da grad Osijek u razgovoru sa Saponiom nađe kompromis ili pak kupi zgradu. Ukoliko grad Osijek ne reagira u što skorije vrijeme u klubu će biti primorani na očajnički potez kojim će dokazati kako ovaj klub se ne smije ugasiti.

"Neće se dogoditi ništa drugo nego će nastati cirkus, gdje ćemo se mi ovdje vezati lancima za zgradu ili ćemo doći veslima pred poglavarstvo pa zapriječiti ulaz gradskoj upravi, ali to nisu rješenja, to je ono što treba izbjeći, ali je najgori scenario", kaže predsjednik VK Iktus Daniel Srb.

Ne bude li se išta događalo, mi se dovodimo u situaciju da moramo tužiti grad jer ovaj problem ne možemo zanemariti. Klubu su vezane ruke, oni Saponiu ne mogu tužiti, već grad, i teoretski u najgoroj varijanti može se dogoditi sa Saponia danas proda zgradu i sutra novi vlasnik stavi lokote, a varijanta B je da grad pokrene tužbu Saponiji i ta osječka firma stavi lokote, dodao je Daniel Srb izjavivši da je primoran bio ovo reći iako nije u interesu kluba. 

Upravo je Miholjska regata 21. po redu koja se u nedjelju održava u Osijeku prava prigoda da čelnici grada koji će dijeliti medalje upoznaju situaciju u vrijednost ovoga stoljetnog kluba koji iza sebe ima olimpijsku medalju. Preko 200 natjecatelja nastupit će na Miholjskoj regati a natjecanje počinje u nedjelju već od 8 sati ujutro i trajat će do 14 sati.