Nogomet

BIJELO-PLAVI DOČEKUJU GORICU

Kulešević: ''Dat ćemo sve da postignemo pozitivan rezultat, a to bi za nas bila samo pobjeda''

Nogometaši Osijeka u subotu će u sklopu 11. kola Prve HNL na svom terenu u Gradskom vrtu ugostiti momčad Gorice u mini derbiju. Utakmica je dosta važna za Bijelo-plave, ali i za samog trenera koji bi mogao potvrditi i svoju konačnu ulogu na klupi Osijeka.

Kulešević: ''Dat ćemo sve da postignemo pozitivan rezultat, a to bi za nas bila samo pobjeda''   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Osječanima je ova utakmica veliki izazov, jer Goricu još nisu svladali u Osijeku u HNL-u. Pobjeda bi donijela priključak gornjem domu i mir uoči prvenstvene stanke.

Isto tako, utakmica je izazov i za trenera Ivicu Kuleševića, koji je još uvijek samo vršitelj dužnosti te funkcije, a susret s Goricom mogao bi donijeti i konačnu odluku oko imena prvog trenera Bijelo-plavih, iako Kulešević još uvijek nije odao svoje jasne ciljeve i želje nakon tog susreta.

"Nisam pobornik nekih povijesnih utakmica, niti mislim da ću sutra poslije utakmice biti bolji trener ili čovjek nego što sam inače. Ne osjećam neki veliki pritisak. Što će se dogoditi poslije utakmice? Nadam se da ću i dalje obavljati jednu od najvažnijih funkcija u NK Osijek što se tiče sportskog sektora ali složit ćete se, to je bila i funkcija voditelja škole nogometa", rekao je v.d. trenera NK Osijek Ivica Kulešević.

Za momčad i dalje neće moći konkurirati oporavljenici Grgić, Bočkaj, Pilj i Jugović. Gorica je vrlo dobra momčad koju Osijek dosada nije pobjedio u Gradskom vrtu, ali što je zanimljivo nikada joj još nije niti zabio prvi gol na utakmici.

"Sigurno ne dolaze u Osijek bez ambicija. Međutim, mi imamo našu priču, našu filozofiju. Vjerujem da smo bolja momčad, i mogu vam obećati da ćemo i stožer i igrači dati sve da postignemo pozitivan rezultat, a to bi za nas bila samo pobjeda", ističe Kulešević.

O ničemu drugom Osječani i ne razmišljaju, pa se svakako očekuje susret sličan onome u Koprivnici s još većim naglaskom na napadačku igru, iako naravno neće biti bezglavog srljanja prema protivničkom golu. 

Utakmica Osijek-Gorica igra se sutra od 19 sati, a očekuje se ponovno i dobra podrška s tribina, posebice istočne, gdje Kohorta neće štedjeti grla niti dlanove.