Osječko-baranjska

SKANDAL NA SVEČANOJ SJEDNICI

Mještanima osječke Lijeve obale dosadilo slušati obećanja - dogradonačelnik Osijeka otišao sa sjednice!

Otkako su prije tri godine počeli spomendan svetog Franje Asiškog obilježavati kao svoj dan, u osječkom Mjesnom odboru Lijeva obala ističu kako za kapitalne investicije u gradskoj upravi nemaju sluha. U petak su to vrlo jasno i ponovili i to gradskim čelnicima.

Mještanima osječke Lijeve obale dosadilo slušati obećanja   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Svečana sjednica uvijek je prilika za prisjetiti se na učinjene stvari u protekloj godini i družiti se u opuštenoj atmosferi. No, na sjednici Mjesnog odbora Lijeva obala mještani nisu pozitivno reagirali na riječi i nastup zamjenika gradonačelnika Borisa Piližote.

Neugodno je ta scena iznenadila domaćine.

"Bit ću iskrena sada. Nastup Borisa Piližote je katastrofalan. Ja sam ostala šokirana unutra, ne znam jeste vi to vidjeli. Tako revoltirano, pa ne mogu ja nešto reći i potvrditi ako to nije napravljeno. Znači ovdje imamo program prioriteta koji je 2019. trebao biti gotov. Nijedna stavka od ovoga prioriteta nije napravljena. Sad je 4.10. jel to nije sramotno, ja mislim da je sramotno za ovaj grad i gradsku upravu", kaže predsjednica MO Osijek Lijeva obala Lucija Tadić.

Projektna dokumentacija za neasfaltirane ulice u Tvrđavici postoji, kaže Tadić, ali stoji nekome u ladici u Gradskoj upravi. Za tu su namjenu u Mjesnom odboru pripremili 120 tisuća kuna što iznosi pola ukupnog budžeta odbora. No, pita se Tadić čemu uopće vijeće na kojemu se donesu prioriteti ako povratne informacije iz Grada nema, kao ni sastanaka s gradonačelnikom.

"Otkad su ti radni sastanci prestali, ja imam osjećaj da je grad počeo tonut. Jesu li prestali onda kada je gradonačelnik postao bolestan? Prije tog. I ja molim, ja molim da se konačno uvedu ti radni sastanci i da mi probamo naše tekuće probleme, kao ja na lijevoj obali i druge kolege i kolegice u svojim gradskim četvrtiam da to probamo riješiti", kaže Tadić.

Jednu od spornih sporednih cesta bez asfalta u Tvrđavici posjetili smo kako bi se i sami uvjerili u probleme s kojima se susreću mještani.

"Puno rupa, i čak mi na fasadu šprica blato kad mi auti prolaze pored kuće i ostalo, a mi gazimo po blatu i ostalo. Obećanja su pred izbore, obično", kaže Ivanka Eper iz Tvrđavice.

Problem kod barem jedne od sporednih cesta, prema riječima Borisa Piližote je u imovinsko-pravnim odnosima, a zamjenika gradonačelnika vidno je uznemirila situacija na sjednici.

"Ne može se reći da Gradska uprava ne ulaže u MO Lijevu obalu, i nije primjereno da na sviječanoj sjednici MO se priča o takvim stvarima, jer onda se gubi smisao svečane sjednice", kaže zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Boris Piližota.

Istaknuo je tako kako je Grad ove godine na Kopiki postavio solarne tuševe, pet pametnih klupa i solarno stablo s bežičnim internetom. U Podravlju je u Dravskoj ulici, dodaje, postavljena rasvjeta u jednoj ulici, nagodinu će se raditi biciklistička staza do Bilja, a društveni dom u kojemu je i održana današnja sjednica čeka energetska obnova.