Nogomet

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

Rakitić uoči Mađarske: Hrvatska je za mene broj jedan

Ivan Rakitić vratio se u reprezentaciju nakon što je propustio dva prošla okupljanja Vatrenih.

Ivan Rakitić   FOTO:Tom Dubravec / CROPIX
Piše: Media Servis

 Stožerni igrač reprezentacije u Barceloni prolazi kroz teško razdoblje, od igrača po minutaži standardnijeg od Messija došao je do toga da ulazak čeka s klupe. Rekao je kako će se truditi da se ta situacija što prije promjeni, a upravo je stanje u klubu bilo glavni razlog što prošlog mjeseca Rakitić nije stigao na susrete sa Slovačkom i Azerbajdžanom.

"Za mene nikad nije bilo dvojbe, reprezentacija je broj jedan. U tom trenutku bilo je najbolje za mene i grupu da ispraznim glavu, nisam mogao. Mislim da je korektno i pošteno da imam respekt prema suigračima, zahvaljujem se izborniku i kapetanu što su mi pružili podršku", objasnio je Rakitić.

Rakitić je potvrdio da on nikada nije razmišljao prestati igrati za Hrvatsku, a medijski natpisi i komentari koji su išli u tom smjeru pogodili su ga.

"Sigurno je bolno, jer mogu reći da nitko nema više želje i osjeća veću ljubav prema Hrvatskoj nego ja. Ostavio sam državu koja mi je dala sve, Švicarska mi je pružila mogućnost, ali moje srce je odlučilo da kuca za Hrvatsku", izjavio je Rakitić.

Rakitić je veoma uzbuđen uoči susreta s Mađarskom na Poljudu.

"Znamo da će biti jako teško, pobijedili su nas tamo, ali znaju i oni gdje dolaze. Osobno mogu reći da jedva čekam tu utakmicu, za reprezentaciju sam ih odigrao više od sto, ali ova kao da mi je prva. Želimo odraditi to što bolje, dat ćemo sve od sebe", tvrdi Rakitić.

Vatrene u Omišu u 17 sati očekuje drugi trening, a sutra navečer će odraditi jedini trening na Poljudu. Podsjetimo, utakmica s Mađarskom na rasporedu je u četvrtak u 20:45.