Osječko-baranjska

POČELI RADOVI

Nova ''Čingli-Lingi-čarda'' na mjestu stare za godinu dana!

Oni koji prolaze cestom između Bilja i Osijeka zasigurno su primjetili ograđeni prostor na mjestu bivšeg kultnog ugostiteljskog objekta Čingi Lingi čarda.

Nova ''Čingli-Lingi-čarda'' na mjestu stare za godinu dana!   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

 Iako se obnova slavne "Čingi-Lingi-čarde" najavljivala u nekoliko navrata s različitim investitorima, ovaj put je ipak ozbiljno i konkretno. Nakon suglasnosti općine radovi su započeli i gradilište oživjelo. Popularni Čingoš srušen je tijekom okupacije Baranje. Početak ponovne gradnje restorana na obali Stare Drave na ulazu u Bilje bio je u rukama osječkog poduzetnika Krešimira Flatschera koji je u studenom 2005. godine plac kupio od "Osijek-Koteksa". Nepune dvije godine kasnije izjavio kako mu je sve jasnije zbog čega su svi zainteresirani od ponovne gradnje. No, sadašnji investitori, dobro poznati Osječani koji već posjeduju kafić, noćni klub i hotel u Tvrđi, ne pomišljaju odustati.

"Dugo već godina mi to planiramo ali nikako nije bio trenutak. Sad se poklopilo i krenulo se u obnovu restorana. To će biti jedna kombinacija, jer u principu ne može se nikada obnoviti, vratiti ono što je bilo, ali ćemo biti što više vjerni onoj tradiciji, onome što je on nekada predstavljao", priča investitorica Ines Šobota.

A predstavljao je jako puno, posebice za starije generacije Slavonaca i Baranjaca, kao i brojnih gostiju iz inozemstva koji su ovdje navraćali. Brojne uspomene vežu ih uz ugodan ambijent, dobru hranu i prekrasnu prirodu. No, od uspomena se ne živi. Došla su nova vremena i novi naraštaji kojima treba približiti ovaj objekt – svjesni su toga vlasnici. Posao je tek započeo i potrajat će.

Dodajmo ovome kako gradnja prenoćišta uz restoran za sada nije planirana. Restoran će dakle, planirano je, prve goste primiti na jesen sljedeće godine. Nove goste, u starom, dobro poznatom ambijentu.