Društvo

ŠTRAJK SE SUTRA NASTAVLJA U TRI ŽUPANIJE

Divjak: Tema koeficijenata u školstvu mora biti prioritet

Prosvjedom akcijom i pjesmom na Markovom trgu, školski su sindikati nastavili borbu za veće koeficijente složenosti poslova u svom sektoru. Štrajk se sutra nastavlja u Osječko-baranjskoj, Ličko-senjskoj i Bjelovarko-bilogorskoj županiji.

Blaženka Divjak   FOTO:Marijana Banko / CROPIX
Piše: Media Servis

 Sindikalni ‘band aid‘ na Markovom trgu izvodi domaće hitove izmijenjenog teksta, s porukama namijenjenim Vladi, koja održava uži kabinet.

Sindikati i dalje inzistiraju na povećanju koeficijenata složenosti poslova, a Plenkovićev prijedlog povećanja osnovice plaća za 6 posto svim javnim i državnim djelatnicima ih ne zanima. Profesor Željko Palić.

"Gledajte, on naš problem ne rješava, samo je bacio kost da se drugi glođu oko nje, a naše zaostajanje je time još veće. Samo nam je napravio medvjeđu uslugu."Evo i konkretnog primjera zbog čega su učitelji nezadovoljni.

"44 godine u razredu, plaća za učitelja savjetnika mi je bila, kad sam otišla u mirovinu, 6200 kuna."Iako je ministar financija Zdravko Marić jučer izjavio kako je 6 posto maksimum koji Vlada može ponuditi, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak smatra da se još uvijek može doći do kvalitetnog rješenja.

"Tema koeficijenata za učitelje, profesore, nastavnike mora biti prioritetna, jer situacija je sada ozbiljna. Tri. četiri dana zaostatka je nešto što učenike i učitelje stavlja u težak položaj. Moj prioritet je da se dijalog otvori čim prije."Štrajku će se sutra priključiti i fakulteti.