Crna kronika

DORH OBJAVIO DETALJE NAPADA

Bivšem zaštitaru mjesec dana istražnog zatvora zbog razbojništva kod Hrastina

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 23-godišnjem bivšem zaštitaru tvrtke Aleph Tau, i to zbog razbojništva i ozljeđivanja dvojice bivših kolega.

Bivšem zaštitaru mjesec dana istražnog zatvora zbog razbojništva kod Hrastina   FOTO:Ivan Peric / CROPIX
Piše: Republika.eu

Prihvaćen je prijedlog tužiteljstva i određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja i dovršenja kaznenog djela te zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke s obzirom da još nije dovršeno kriminalističko istraživanje nad supočiniteljima, kazao je glasnogovornik Županijskog suda Miroslav Rožac, piše Večernji list.

Osumnjičenika se tereti za razbojništvo i pokušaj teškog ubojstva iz koristoljublja, za što je zapriječena kazna dugotrajnog zatvora.

O svemu se oglasio i DORH, priopćenjem koje objavljujemo u cijelosti:

U Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela pokušajem teškog ubojstva iz članka 111. točke 4. u vezi sa člankom 34. KZ/11, i kaznenog djela protiv imovine razbojništvom iz članka 230. stavka 2. KZ/11, provedena dokazna radnja ispitivanja osumnjičenika. (24. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 23-godišnji osumnjičenik, zajedno i po prethodnom dogovoru sa, za sada, dvije nepoznate osobe, 21. listopada 2019., na lokalnoj cesti 44109 između Koprivne i Hrastina; u nakani da dvojicu zaštitara jednog zaštitarskog društva liše života i oduzmu im sve stvari i novac koji pronađu; maskirani kapama "fantomkama" na glavama i naoružani automatskim vatrenim oružjem nepoznate marke, presreli osobni automobil u kojem su bili navedeni zaštitari i prevozili utržak iz obližnjih trgovačkih radnji. Osnovano se sumnja da su rafalno pucali iz navedenog vatrenog oružja u smjeru vozila te nakon zaustavljanja vozila izvukli zaštitare van, oduzeli im službene pištolje i mobitele te torbu s novcem u kojoj je bio utržak u iznosu od 773.957,92 kuna. Jedan je zaštitar (1991.) zadobio više prostrijelnih rana obje potkoljenice, a drugi zaštitar (1978.) strijelnu ranu lijeve natkoljenice odnosno teške ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zbog pravovremene pružene liječničke intervencije.

Sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.