Crna kronika

TROJICI UHIĆENIH ISTRAŽNI ZATVOR

Razjašnjeni detalji razbojstva i drske pljačke na cesti kod Hrastina. Svi počinitelji već činili teža kaznena djela

Razjašnjeni su detalji razbojstva i drske pljačke koja se u ponedjeljak dogodila na cesti između Hrastina i Koprivne, izvijestili su u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj. Uhićena su trojica osumnjičenika za koje se smatra da su počinili pljačku, a pronađena je i većina ukradenog novca.

Razjašnjeni detalji filmske pljačke na cesti kod Hrastina   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Kako su izvijestili u osječkoj policiji kriminalističko istraživanje filmske pljačke u kojoj je ukradeno gotovo 800 000 kuna bilo je složeno i zahtjevno. Odmah po zaprimanju dojave o pucnjavi na vozilo zaštitarske službe, pokrenute su žurne mjere s ciljem utvrđivanja okolnosti događaja i pronalaska počinitelja. Poduzet je niz mjera i radnji te su ubrzo pronađeni tragovi koji su upućivali na eventualne osumnjičenike, te je utvrđeno da se u vezu s ovim kaznenim djelom mogu dovesti dvije osobe s područja Slavonskog Broda.

"Sljedećeg dana, 22.10. provedene su mjere i radnje te su uhićene dvije osobe za koje je postojala osnovana sumnja da su počinili ovo kazneno djelo. Izvršene su pretrage domova i uhićenja osoba te je kod jedne osobe pronađena veća količina novca koji potiče od izvršenja ovog kaznenog djela", rekao je voditelj Službe općeg kriminaliteta Krunoslav Patača.

Ovaj osumnjičenik je zadržan, dok je druga osoba nakon istraživanja puštena na slobodu jer je utvrđeno kako nije povezan s ovim kaznenim djelom. No, u nastavku istraživanja još dvije osobe su uhićene jučer, te su kod njih pronađeni predmeti koji se dovode u vezu s pljačkom. Nakon ispitivanja predani su pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu.

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio im je istražni zatvor.

"Možda je bitno istaknuti da je i kod još jedne osobe, osim prvonavedene pronađena veća količina novca prilikom poduzimanja dokaznih radnji i pretraga. Pronađena je i manja količina droge marihuane i kokain", kaže pomoćnik načelnika za Kriminalističku policiju PP Đakovo Zlatko Bošnjaković.

U policiji dodaju i kako su dvojica počinitelja u dobi od 23 godine, a jednom je 26 te su svi od ranije poznati policiji kao počinitelji težih kaznenih djela. Potvrđeno je i kako je jedan od počinitelja povezan sa zaštitarskom tvrtkom za koju su radili i ozljeđeni zaštitari kao i da su počinitelji bili dobro upoznati s njihovim procedurama.

"Vidjeli ste mjesto zločina, da se dogodilo na takvom predjelu šumskom, zavojit dio gdje su se zaštitari morali svoje vozilo maksimalno smanjit brzinu kretanja, a osumnjičenici su to iskoristili te su ih na baš tom mjestu presreli i naravno da su znali i podatak da se baš na tom dijelu završava ruta kretanja zaštitarske službe te da su bili gotovo puni s novcem na povratku, predzadnja lokacija", kaže Patača.

Ukupno je u pljački otuđeno 773 000 kuna, veći dio novca je pronađen, kao i streljivo, no ne i oružje koje je korišteno. Ozljeđeni zaštitari su lječnički zbrinuti i izvan životne su opasnosti, a obojica su zadobili prostrijelne ozljede u obje potkoljenice.