Osječko-baranjska

RADOVA NIGDJE NA VIDIKU

Šimičić: Tenjani se trebaju pribojavati nerada gradske uprave

Premda najveće osječko naselje, Tenja ima proračun od skromnih 540 tisuća kuna od 700 milijuna kuna kojima raspolaže grad Osijek. Želja je puno, novaca malo, a radova na infrastrkturi, nigdje na vidiku.

Tenja   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Nijedan metar nogostupa nije izgrađen, opreme za dječja igrališta nema, premda je dokumentacija gradu prethodno poslana. Poručili su to u Mjesnom odboru Tenje  uputivši apel gradu da što prije krene s predviđenim radovima. 

Od novca koji im je na raspolaganju u Tenji 250.000 kuna planiraju uložiti u obnovu nogostupa, 90.000 kuna u klupe i koševe za smeće u Novoj i Staroj Tenji, a 125.000 kuna u opremanje i uređenje dječjih igrališta. Dosada ništa od predviđenog nije krenulo, kažu u Mjesnom odboru.

"Sve što je dogovoreno sa gradom od tog malog proračuna što smo raspodijelili i što nam je najhitnije evo 11. mjesec je pred vratima i još ništa nije napravljeno. Ja upozoravam grad da ono što je dogovreno preuzete obaveze dogovori da bi se to trebalo na ozbiljniji način shvatiti i da je krajnje vrijeme da se s radovima počne", kaže predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Tenja Nikola Krešo.

Zima je sve bliže, pa bi radove trebalo što prije započeti, poručuju okupljeni.

"Mislim da se svi Tenjani trebaju bojati da će gotovo pola milijuna kuna što je namijenjeno za proračunom grada za Tenju propasti zbog nerada i neefikasnosti gradske uprave i zato kao član gradskog vijeća Osijeka koji živi u Tenji apeliram na gradonačelnika, gradske službe, na gradska poduzeća i sve pročelnike da još jednom pregeldaju sve službene dopise koje smo im poslali", kaže predsjednik stranke "Biraj bolje" Kristijan Šimičić.

Nisu to jedini radovi koji trebaju Tenji, napominje Šimičić jer se čeka i na biciklističku stazu. No, ljudima je ovdje potrebna izgradnja staze kroz cijelo naselje, kako ne bi svakodnevno riskirali život na prometnicama, zaključio je Šimičić.