Politika

IZBJEGAO NOVINARSKA PITANJA

Vrdoljak u Banske dvore ušao na stražnji ulaz: ''Na potezu je premijer''

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je u srijedu kako dolazi na koalicijski sastanak čuti koja će biti ponuda za rješenjem situacije s učiteljima u štrajku rekavši kako je na potezu premijer Andrej Plenković.

Ivan Vrdoljak   FOTO:Boris Kovacev / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

"Stav HNS-a je jasan već duže vrijeme, idemo čuti koja će ponuda biti za rješenje ove situacije s učiteljima. Na potezu je premijer. Znam da mu nije lako, treba imati hrabrosti za donijeti neke odluke", kratko je kazao Vrdoljak prilikom ulaska u Banske dvore.

HNS-ov potpredsjednik Vlade ušao je u Banske dvore na stražnji ulaz i time izbjegao novinarska pitanja.

Bivši ministar obrazovanja iz redova HDZ-a, a sada premijerov savjetnik za provedbu kurikularne reforme Radovan Fuchs poručio je u srijedu kako će s premijerom Andrejem Plenkovićem raspravljati "oko koeficijenata".

"Idem se razgovarati s premijerom oko koeficijenata. Još se razgovara sa sindikatima, a ja premijera savjetujem", kratko je kazao Fuchs na ulazu u Vladu prije početka sastanka vladajuće koalicije.

Koeficijenti složenosti poslova glavna su točka neslaganja sindikata prosvjetnih radnika u štrajku i Vlade.

Na stranu sindikata stao je i HNS koji je zaprijetio da neće podržati proračun ako u njemu ne budu sredstva predviđena za povećanje plaća učiteljima i nastavnicima, čime je doveden u pitanje ostanak HNS-a u koaliciji.